"> * Sayın Başbakanımızın Mısır Ziyareti Hakkında - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* Sayın Başbakanımızın Mısır Ziyareti Hakkında

Sayın Üyemiz,

Sayın Başbakanımız başkanlığında ve Sayın Zafer Çağlayan`ın da katılımlarıyla 17-18 Kasım 2012 tarihlerinde Mısır`a bir ziyaret gerçekleştirilecektir.

Mısır ile ticari ilişkiler içerisinde olan üyelerimizin yaşadığı genel ve özel nitelikli sorunlar ile yeni yatırım yapma arzusunda olan firmalarımızın taleplerinin toplantı sırasında gündeme getirilmesinin faydalı olacağı düşünülmektedir.

Konu ile ilgili görüşlerinizi TOBB`a iletilmek üzere en geç 13 Kasım 2012 mesai saati sonuna kadar Odamıza (Faks: 614 57 91) iletilmesi hususunu bilgilerinize sunarız.

Ayrıca, girişimcilerimize potansiyel iş fırsatları sunan Mısır Arap Cumhuriyeti`nde Pazar payımızın arttırılması ve anılan ülkelere yönelik yeni ihracat imkânlarının oluşturulması amacıyla düzenlenecek söz konusu heyete tarım ve gıda ürünleri, su ürünleri, demir ve demir dışı metaller, ağaç mamulleri ve orman ürünleri, değerli maden ve mücevherat, kimyasallar, tekstil ve hammaddeleri, konfeksiyon, otomotiv ve otomotiv yan sanayi, deri ve deri mamulleri, lojistik, turizm, inşaat ve müteahhitlik sektörleri başta olmak üzere uluslararası standartlara uygun ürünleri imal ve ihraç eden firmaların iştirak edebileceklerdir.

Söz konusu Ticaret ve Müteahhitlik heyeti Programı kapsamında, Türkiye`den ve anılan ülkelerden üst düzey yetkililerin katılımıyla düzenlenecek İş Forumu`nun yanı sıra Türk ve Mısırlı girişimciler arasında iş görüşmeleri gerçekleştirileceği ifade edilmektedir. Bu çerçevede, bahse konu programın, gerek anılan pazarlara girmek isteyen gerekse pazar paylarını daha da arttırmayı amaçlayan firmalarımız için önemli bir fırsat oluşturulacaktır.

Mısır Arap Cumhuriyeti Ticaret ve Müteahhitlik Heyeti Programına katılmak isteyen firmaların 13 Kasım 2012 Salı günü mesai bitimine kadar aşağıda irtibat bilgileri yer alan Orta Anadolu İhracatçılar Birlikleri (OAİB) Genel Sekreterliği`ne başvurmaları gerekmektedir.

Orta Anadolu İhracatçılar Birlikleri Genel Sekreterliği:

S. Tansel KÜNBİ

Tel: 0312 448 24 35