SAYISAL TAKOGRAF UYGULAMASI HAKKINDA ÖNEMLİ HATIRLATMA - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

SAYISAL TAKOGRAF UYGULAMASI HAKKINDA ÖNEMLİ HATIRLATMA

14925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu (KTK) ve Karayolu Taşıma Yönetmeliği  (KTY) çerçevesinde faaliyette bulunmak üzere adlarına C2, C3, K1, K3, L1, L2, M1, M2, N1, N2, P1, P2, R1, R2 T1 ve/veya T2 yetki belgesi düzenlenen firmaların Karayolu Taşıma Yönetmeliği hükümleri gereğince U-ETDS sistemine veri gönderme zorunluluğu ile sayısal takograf ünitelerindeki verilerin gönderilmesine ilişkin uygulamaya 01.01.2020 tarihi itibariyle başlanmıştır.

Bahse konu belge sahibi firmalarca U-ETDS sistemine uyum sağlanması ve faaliyette bulunulan taşıtlara ilişkin sayısal takograf ünitelerindeki verilerin gönderilmesi için gerekli hazırlıkların ve altyapının henüz tamamlanamaması üzerine, sektörün mağdur edilmemesi ve söz konusu altyapının tamamlanabilmesi amacıyla Karayolu Taşıma Yönetmeliği çerçevesinde uyarma müeyyidesinin uygulamasının 30 Haziran 2020 tarihine kadar ertelenmiştir.

Ayrıca, sayısal takograf ile ilgili iş ve işlemler Muğla Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülmekte olup, konuyla ilgili bilgi almak üzere http://www.mutso.org.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Üyelerimize, yetki belgesi sahiplerine ve tüm ilgililere önemle duyurulur.