* SGK UYARDI ! - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* SGK UYARDI !

6111 Sayılı Kanun uyarınca borçlarını taksitlendiren  ve  2011 takvim yılı içerisinde taksit tutarlarını iki(2) defa yasal süresi içerisinde ödeyemeyen, İşveren ve Sigortalılara Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından  ÖNEMLE  hatırlatma ihtiyacı duyulmuştur.

Bilindiği üzere, 6111 sayılı Kanun kapsamına giren borçlar için taksitle ödeme yolu tercih edilmiş olmasına rağmen, bir takvim yılında yasal süresi içinde ödenmemiş veya eksik ödenmiş ikiden fazla taksitin bulunması ya da bir takvim yılında ikiden fazla olmamakla birlikte ödenmemiş veya eksik ödenmiş taksitlerin en geç son taksiti izleyen ayın sonuna kadar ödenmemesi halinde, ödenmeyen taksitler yönünden 6111 sayılı Kanun hükümlerinden yararlanma hakkı kaybedilmektedir.

Bu itibarla,  6111 sayılı Kanun kapsamındaki yapılandırma haklarının kaybedilmemesi için 2011 yılına ilişkin kalan taksitlerin (31.10.2011 ve 02.01.2012)  mutlaka vadesinde ödenmesi gerekmekte olup, aksi halde söz konusu yapılandırma hakları kaybedileceklerdir.

Öte yandan 30.06.2011 tarih ve 31.08.2011 tarihlerinde ödemeleri gereken taksitleri süresinde ve eksiksiz ödedikleri halde taksitlendirmenin kapsamadığı dönemlere ait primler ile cari ay primlerini aksatmalarından dolayı yapılandırmaları iptal edilmiş ise zor durum hali bildiriminde bulunmak suretiyle yapılandırmalarının geçerli olmasını sağlayabileceklerdir.

Tüm üyelerimize önemle duyurulur