* Sigorta Sektörüne Duyurulur - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* Sigorta Sektörüne Duyurulur

Sayın Üyemiz,

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğinde UMEM BECERİ’10 Projesi 81 ilde uygulanmaya devam etmektedir. Projenin en önemli amacı illerdeki yerel işgücü piyasası ihtiyaçlarının tespit edilerek İŞKUR’a kayıtlı işsizler arasından sanayi, hizmet ve tarım sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünün tespit edilmesi, yetiştirilmesi ve istihdamlarının sağlanması ile işsizliğin azaltılmasıdır.

UMEM Beceri’10 projesi kapsamında sigortacılık sektöründe nitelikli işgücü ihtiyacını karşılamak üzere, Teknik Komite düzeyinde müfredat hazırlıkları, eğiticilerin eğitimi ve eleman ihtiyaçlarının belirlenmesine yönelik çalışmalar başlatılmıştır.

UMEM Beceri’10 projesi ile,

• Anılan meslek kurslarının teorik eğitimi süresince günlük 20 TL, işbaşı eğitimi süresince ise 25 TL ücret ödenecek olup, genel sağlık sigortaları, İşsizlik Sigortası Fonu tarafından karşılanacaktır
  • 18 - 29 yaş arası erkek çalışanlar ile yaş sınırı olmaksızın tüm kadın çalışanların Sigorta Primi İşveren Payı ödemeleri 42 ay süreyle, 30 yaş üzerindeki erkeklerin Sigorta Primi İşveren Payı ödemeleri 30 ay süreyle İŞKUR tarafından karşılanacaktır

Bu çerçevede, ilk olarak sigortacılık sektörünün nitelikli işgücü ihtiyacının yoğun olarak yaşandığı “Sigorta Acenteleri Teknik Personeli”, “Bireysel Emeklilik Aracısı”, “Eksper Yanında Görevli Yardımcı Personel” ve “Hayat Grubu Teknik Personeli” mesleklerine yönelik olarak talep toplama çalışması yapılarak, bu alanlardaki işgücü ihtiyacı tespit edilecek ve sektörün talebinin UMEM Beceri’10 projesi kapsamında karşılanmasına yönelik detaylı çalışma başlatılacaktır.

Bu kapsamda, sizlerden gelecek talep doğrultusunda kurs açılacak olan İl veya İlçe merkezleri belirlenecek olup projeden faydalanmak isteyen sigorta acentelerinin ekte sunulan Sigortacılık Sektörü İşgücü-Stajyer Talep Formunu 18.01.2013 tarihine kadar doldurarak Odamıza mail veya faks ile iletilmesi hususunu önemle rica ederiz.

Detaylı Bilgi İçin:

İlkkan BÜYÜKTAHANCI