* Sırbistan`ın Yeni Vize Etiketleri Hakk. - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* Sırbistan`ın Yeni Vize Etiketleri Hakk.

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği`nden alınan yazıda, Sırbistan’ın Ankara’da Kain Büyükelçiliği’nden alınan bilgi doğrultusunda, Schengen mevzuatına uyum çalışmaları çerçevesinde “Sırbistan Yeni Vize Yönetmeliği”nin yürürlüğe girdiği belirtilmekte olup, bu çerçevede, 01 Haziran 2010 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere uygulamaya konulacak olan yeni vize etiketlerinin şu aşamada fotoğrafsız olarak kullanılacağı ifade edimleştir.
Vize müracaatlarının doğrudan yetkili Sırbistan makamlarının onayına sunulması gerektiğinden, vizelerin aynı gün içerisinde verilemeyeceği, bununla birlikte, bir istisna olarak Scnehgen vizesi hamili Türk vatandaşlarına transit vizelerinin (B tipi) herhangi bir makamın onayına başvurulmadan ülkemizdeki Sırbistan temsilcilikleri tarafından aynı gün içinde verilmesine yönelik uygulamaya devam edileceği ve eski tip vize etiketlerinin, geçerlilik tarihlerinin sonuna kadar kullanılabileceği belirtilmiştir.