* Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu

Bilindiği üzere 18.02.2009 tarihli ve 5838 sayılı Kanun ile 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa Ek 1.madde eklenmiş söz konusu maddede :`İşverenler tarafından 8inci ve 9 uncu ve 11.maddelere göre Kuruma yapılan sigortalı ve işyerlerine ilişkin bildirimler;5953 sayılı Basın Mesleğinde Çalışanlarla Çalıştırılanlar Arasındaki Münasebetlerin Tanzimi hakkındaki kanunun 3 üncü maddesi 2821 sayılı Sendikalar Kanununun 62 inci maddesi, 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununun 48 inci maddesi ve 4857 sayılı İş Kanununun 3 üncü maddesi hükümleri uyarınca Bakanlık ile ilgili bölge müdürlükleri ne ve Türkiye İş Kurumuna yapılması gereken bildirimlerin yerine geçer".hükmü yer almaktadır.

Kanunun bu hükmüne istinaden 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (a) bendine tabi sigortalı çalıştıran işyeri işverenlerince, 1.8.2009 tarihinden itibaren Muğla Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü`ne gönderilecek olan sigortalı işe giriş bildirgelerinin, sigortalı işten ayrılış bildirgelerinin ve işyeri bildirgelerinin Müdürlükçe Çalışma Bakanlığına gönderilmesi gerekmektedir.

Muğla Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünce işverenlerden alınan sigortalı işe giriş bildirgelerinin, sigortalı. işten ayrılış bildirgelerinin ve işyeri bildirgelerinin Çalışma Bakanlığına gönderilebilmesi için 1.8.2009 tarihinden önce 551O sayılı Kanun kapsamın: aIınmış işyerleri. yönünden, 4857 sayılı İş Kanununa tabi sigortalı çalıştıran İşverenlere, Muğla Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünce verilmiş olan işyeri sicil numaraları ile Çalışma Bölge Müdürlüklerince verilmiş dosya numaralarının eşleştirilmesi gerekmektedir. Bu durumda ,aylık prim ve hizmet belgelerinin e-Bildirge kanalıyla gönderilmesi sırasında Çalışma Bölge Müdürlüklerince verilen .dosya numaralarının sisteme girilmesi icap etmektedir. İlgili tüm üyelerimize duyurulur.