STAJYER BULUNDURAN İŞLETMELERİN DİKKATİNE - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

STAJYER BULUNDURAN İŞLETMELERİN DİKKATİNE

Değerli üyelerimiz,

Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü İşyeri Sağlık ve Güvenlik Biriminden işletmelerde mesleki eğitim ve staj çalışması, işletmelerde yapılan pratik eğitimler ile atölye ve laboratuvarlarda yapılan mesleki eğitim uygulamalarında çıraklara ve öğrencilere iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin sunulmasında tereddüt edilen hususlara ilişkin bilgi edinilmesi amacıyla Odamıza gönderilen 19/02/2016 tarihli ve 24301423-918-E.12964517 sayılı yazı ekte yer almaktadır.

Buna göre; Okul dışında, işletmelerde mesleki eğitim ve staj çalışması yapan öğrenciler için; ekte yer alan yazılar doğrultusunda işyeri tehlike sınıfları tebliğine göre iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin verilmesi ve işletmelerde çırak ve öğrencilerin iş kazası geçirmesi ve meslek hastalığına yakalanması durumunda; gerekli bütün yasal yükümlülüklerin işletme yetkililerince yerine getirilmesi ve gerekli bildirimlerin işletme işveren/işveren vekili tarafından en geç bir sonraki iş gününe kadar okul müdürlüğüne bildirilmesi, okul idaresi tarafından bildirimlerin yasal süresi (3 iş günü) içinde e-SGK sistemine girişinin yapılması gerekmektedir.