STONA 2020 - 14. ULUSLARARASI DOĞALTAŞ, MERMER VE GRANİT FUARI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

STONA 2020 - 14. ULUSLARARASI DOĞALTAŞ, MERMER VE GRANİT FUARI

Stona 2020 - Uluslararası Doğal Taş, Mermer ve Granit Fuarı’nın 14.sü TG Expo Uluslararası Fuarcılık’ın milli katılım organizatörlüğünde, 6-9 Şubat 2020 tarihleri arasında Banglore, Hindistan’da gerçekleştirilecektir.

Uluslararası pazara açılma anlamında sektörün önemli fuarları arasında yer alan Stona Fuarı’nda doğal taş üretici ve ihracatçıları, taş işleme makineleri ve ekipmanları, maden ocakları için makine üreticileri ürünlerini uluslararası potansiyel alıcılarla buluşacak.

Ekonomi Bakanlığı’nın prestijli fuarlar listesinde yer alan ve Türk firmalarının her yıl artan ilgisiyle karşılaşan Stona Fuarı’na 2018 yılında Türkiye’den katılım yüzde 100’ün üzerinde artışla 76 firmaya ulaştı.

Hindistan pazarında Türk mermeri ve diğer doğal taşlar geniş renk skalası, kalitesi ve uygun fiyatları sayesinde tercih ediliyor. Hindistan’ın mermer ve doğal taş ithalatına uyguladığı kotanın 2016 yılında Hindistan Ticaret ve Sanayi Bakanlığı tarafından kaldırılmasıyla, Türkiye’den Hindistan’a yapılan mermer ve doğal taş ihracatı yükselmeye başladı. 2019 yılında Hindistan’a doğal taş ihracatımız %54 artış göstermiştir.

30.000’i aşkın potansiyel ziyaretçi sayısı, 500’ü aşkın hedeflenen katılımcı firma sayısı ve 100’ü aşkın hedeflenen Türk katılımcı firma sayısı ile gerçekleşecek milli katılımlı fuara 2019 senesinde m² başına 326$ teşvik çıkmıştır ve her yıl ortalama tefe tüfe oranında artış yapılmaktadır.

Detaylı bilgi için,

TG Expo Fuarcılık