Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği’nin (tebliğ No:2012/2) Tanımlar ve kısaltmalar başlıklı 4. Maddesi 1. Fıkrası, d) bendi Diğer ekmek Çeşitleri: bir veya birden fazla tahıl unu, tahıl ezmesi, tahıl tanesi, tahıl kırması, tahıl irmiği, soya unu, baklagil unları, kepek, bitkisel yağ, süt ve/veya süt ürünleri, bitkisel lif veya diğer çeşni maddelerinden bir veya birkaçının ilave edilmesinden sonra tekniğine uygun olarak üretilen ekmek, olarak belirlenen gruba dahil olan “sütlü ekmeğin” Türk Gıda Kodeksi Gıda etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği’nin Gıda Hakkında Zorunlu Bilgilendirmenin İçeriği ve Bildirimi bölümünde belirtilen Zorunlu bilgiler başlıklı 9. Maddesi 1. Fıkrası bu yönetmelikteki istinaslar saklı kalmak kaydıyla, aşağıdaki bilgilerin belirtilmesi zorunludur;
Bilgilerinin etiketlendiği şekilde satılması gerekmekte olduğunu önemle hatırlatırız.