* Tacikistan`da Yatırım ve İşbirliği Fırsatları [DEİK] - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* Tacikistan`da Yatırım ve İşbirliği Fırsatları [DEİK]

Sayın Üyemiz

II. Duşanbe Ticaret & Sanayi Fuarı ve Orta Asya İş Forumunun ikincisini 6 – 8 Nisan 2011 tarihlerinde 20 ülkenin katılımıyla başkent Duşanbe’de gerçekleştirilmiştir. Bu bağlamda Türk - Tacik İş Konseyi Tacikistan’ın bilinirliğinin daha da artırılması ve işbirliği fırsatlarının işadamlarımıza aktarılması amacıyla Tacikistan Bilgilendirme Toplantıları gerçekleştirecektir.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Türk – Tacik İş Konseyi “Tacikistan’da Yatırım ve İşbirliği Fırsatları” toplantısını 9 Mayıs 2011 tarihinde İstanbul’da Tacikistan Ankara Büyükelçiliği’nin işbirliğinde gerçekleştirecektir.

Tacikistan, 8 milyonluk nüfusuyla Orta Asya’nın gelişen bakir pazarı olması yanında, komşu 23 milyonluk Özbekistan ve 15 milyon Tacik’in de yaşadığı bölge ülkeleri ve Afganistan’ın özellikle istikrarın hâkim olduğu cazip Kuzey bölgesine açılan kapı konumundadır.

Girişimcilerimize potansiyel iş fırsatları sunan Tacikistan’da pazar payımızın artırılması ve bölgeye yönelik yeni yatırım ve ihracat imkânlarının oluşturulması amacıyla düzenlenecek söz konusu toplantıya, enerji, madencilik (özellikle alüminyum) tekstil-hazır giyim - pamuk ithalatı, gıda işleme ve makineleri (özellikle meyve), inşaat malzemeleri, hastane malzemeleri, sağlık ekipmanları ve ilaç sanayi, otomotiv ve yan sanayi, makine ve ekipmanları, temizlik ve kozmetik maddeleri, kağıt ürünleri, mobilya, gıda ürünleri, tarım aletleri sektörlerinde faaliyet gösteren firmalarımızın katılması önem arz etmektedir

Toplantıya katılmak isteyen üyelerinizin ekteki katılım formunu doldurarak en geç 6 Mayıs 2011 tarihine kadar DEİK’e (ilgili kişi: Adem Kula, tel: 0212 339 5083, faks: 0212 270 37 84, e-posta: akula@deik.org.tr ) iletmeleri gerekmektedir.

Toplantı Yeri: İstanbul, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu TOBB Plaza Talatpaşa Cad. No:3 Konferans Salonu, Gültepe Levent