*TAPDK Hakkında - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

*TAPDK Hakkında

Sayın Üyemiz,

Tütün mamulü ve/veya alkollü içki satışı yapan işyerlerinin bu ürünlerin satışına, sunumuna ve nihai tüketicilere güvenli bir şekilde ulaşmasına ilişkin her türlü faaliyetin usul ve esaslarını düzenleyen mevzuatta 03.12.2013 tarihinde bir değişiklik yapılmıştır. Söz konusu düzenleme gereğince tütün mamulü ve alkollü içkilerin birlikte satışını yürüten perakende ve toptan satıcıların 01.01.2014 tarihinden itibaren her bir faaliyet için ayrı ayrı satış belgesi alması gerekmektedir.

Bu kapsamda,

·         İki farklı ürünün, ürün satışına olanak sağlayan (sicil no uzantısı "P" olan perakende veya sicil no uzantısı "T" olan toptan) satış belgesine sahip olan,

·         Ancak YALNIZCA bir ürün grubunun (yalnızca tütün mamulü veya yalnızca alkollü içki) satışını gerçekleştiren perakende ve toptan satıcıların

31.12.2013 tarihine kadar satış belgesi işlemlerini yürütmek üzere mevcut belgelerini Odamıza getirerek adlarına düzenlenecek yeni belgelerini almaları gerekmektedir

Bunun yanı sıra;

·         Tütün mamullerini ve alkollü içkileri BİRLİKTE satışını yapan,

·         Adlarına 01.01.2014 tarihinden önce TAPDK Perakende veya TAPDK Toptan Satış Belgesi düzenlenmiş olan ve

·         2014 yılı süre uzatım işlemini gerçekleştiren

Satıcılar 30.06.2014 tarihine kadar mevcut belgelerini Odamıza getirerek adlarına düzenlenecek yeni belgelerini almaları gerekmektedir.