TAPDK SATIŞ BELGESİ BAŞVURULARI HAKKINDA ÖNEMLİ DUYURU - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

TAPDK SATIŞ BELGESİ BAŞVURULARI HAKKINDA ÖNEMLİ DUYURU

Tütün mamulü toptan veya perakende satış belgelerine, alkollü içki toptan veya perakende satış belgelerine, alkol  toptan veya perakende satış belgelerine, açık alkollü içki satış belgelerine ve nargilelik tütün mamulü sunum uygunluk belgelerine ilişkin başvurular çevrimiçi(online) olarak faaliyet gösteren satış belgesi sistemi üzerinden sonuçlandırılmaktadır.

Tarım ve Orman Bakanlığı Tütün ve Alkol Dairesi Başkanlığı tarafından, halihazırda faaliyet gösteren çevrimiçi satış belgesi sisteminin kapatılarak, yeni bir satış belgesi sisteminin faaliyete geçirilmesi planlanmaktadır.

Söz konusu yeni satış belgesi sistemine geçiş sürecinde, hak kayıplarının önlenmesi ve veri aktarımının sağlıklı gerçekleştirilebilmesi amacıyla 31 Ağustos 2020 tarihi itibarı ile yeni belge başvurusu alınmayacaktır. 7 Eylül 2020 tarihi itibarı ile ise halihazırda kullanılan çevrimiçi satış belgesi sistemi kapatılarak yeni sisteme veri aktarımı aşaması başlatılacaktır.

Yeni çevrimiçi satış belgesi sisteminin 2020 Eylül ayı sonunda faaliyete geçirilmesi öngörülmekte olduğundan; yeni belge veya mevcut satış belgesi üzerinde düzeltme başvurularında bulunmak isteyen üye işletmelerimizin yukarıda belirtilen hususları dikkate alması önem arz etmektedir.

Tüm üyelerimize duyurulur.