* TAPDK Satış Belgesi Süre Uzatımı Hakkında - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* TAPDK Satış Belgesi Süre Uzatımı Hakkında

Sayın Üyemiz,

TAPDK Satış Belgeleri için 2013 yılı süre uzatım işlemi başlamış olup, 01 Nisan 2012 Pazartesi günü mesai saati bitiminde sona erecektir.

Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkilerin Satışına ve Sunumuna İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 14’üncü maddesi gereğince, satış belgeleri için 01 Nisan 2013 Pazartesi günü mesai saati sonuna kadar süre uzatım işlemi yapılmadığı taktirde, anılan tarihten sonra ürün (tütün mamulü ve/veya alkollü içki) satın alınması mümkün olmayacak ve satıcıların mevcutlarında bulunan ürünleri Nisan ayı sonuna kadar tasfiye etmeleri zorunlu olacaktır.

Nisan ayının sona ermesini müteakip ürün satışına devam edildiğinin tespiti halinde 4733 sayılı Kanunun 8’inci maddesinin beşinci fıkrasının ilgili bentleri gereğince idari para cezası yaptırımı uygulanacak ve aynı maddenin dokuzuncu fıkrası kapsamında, satışa sunulan ürünlerin mülkiyeti kamuya geçirilecektir.

İlgili düzenleme gereğince, 01 Nisan 2013 Pazartesi günü mesai saati sonuna kadar satış belgesi için süre uzatım işlemini yaptırmamasına rağmen faaliyetine devam etmek isteyen satıcıların yeniden satış belgesi başvurusu yapmaları ve belge almaları gerekecektir.

İlçemizde Odamız tarafından yürütülmekte olan TAPDK Belgesi Süre uzatımı işlemi için gerekli evraklar (ekte sunulmuştur) ile birlikte 01 Nisan 2013 Pazartesi günü mesai bitimine kadar başvuru yapılması önemle rica olunur.

UYARI: TAPDK Satış Belgesi süre uzatımı işlemleri esnasında işyeri açma ve çalışma ruhsatlarını veya izin belgelerini ibraz etmeyen ve ibraz edememe gerekçelerini içeren (yetkili makamlardan alınmış) resmi yazıyı dilekçeleri ekinde Yetkili Odalara teslim etmeyen satıcılar ile ibraz ettiği ruhsattaki veya izin belgesindeki faaliyet konusu Yönetmeliğe uygun olmayan satıcıların satış belgeleri için süre uzatım işlemi (Kurum hesabına işlem bedeli yatırılmış olsa dahi) gerçekleştirilmeyecektir.

Detaylı Bilgi İçin:

İlkkan BÜYÜKTAHANCI