Tarifelerin Müzakeresi ve Uzlaştırma Komisyonu Hk - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Tarifelerin Müzakeresi ve Uzlaştırma Komisyonu Hk

Kültür ve Turizm Bakanlığından Birliğimize iletilen yazıda; eser, icra, yapım ve yayınların kullanılması ve/veya iletilmesi, bu kullanım ve/veya iletimi yapılan mahaller ve kuruluşların sınıflandırılması, iletim ve/veya kullanımlardan kaynaklanan ödemelere ilişkin sözleşmelerin yapılmasında ortaya çıkan uyuşmazlıkların giderilmesine yönelik uzlaştırma usulü düzenlendiği ifade edilmektedir.

Yazıda devamla, meslek birlikleri veya meslek kuruluşları tarafından talep edilmesi ve Bakanlığın uygun görmesi halinde, tarifeleri müzakere etmek üzere Uzlaştırma Komisyonu oluşturulduğu belirtilmektedir.

Komisyona başvuru formu ektedir.

tarifelerin-muzakeresi-ve-uzlastirma-komisyonu-hk.pdf