*TARIMA DAYALI EKONOMİK YATIRIMLARA % 50 HİBE DESTEĞİ - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

*TARIMA DAYALI EKONOMİK YATIRIMLARA % 50 HİBE DESTEĞİ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliği, Resmi Gazete’de 21 Ekim 2016 tarihinde yayımlanmıştır. Bu tebliğe göre; tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesi, büyükbaş/küçükbaş/kanatlı hayvancılık, yenilenebilir enerji, el sanatları, katma değerli ürünler, kırsal turizm, çiftlik faaliyetleri ve bilişim sistemleri yatırımları hibe desteği kapsamında değerlendirilecektir. Destek programın son başvuru tarihi 5 Aralık 2016’dır.  Projeler elektronik ortamda www.tarim.gov.tr adresinden yapılacaktır. Tüm konularda hibeye esas proje tutarının %50'sine hibe yoluyla destek verilir.

Kimler başvurabilir?

1-Proje sahibi gerçek ya da tüzel kişi(KOBİ) olmalıdır, tarımsal amaçlı kooperatifler, birlikler ile bunların üst birlikleri, ekonomik yatırım konularına tüzel kişilik olarak başvurabilirler.

2-Tüzel kişilerin ana sözleşmesinde mutlaka proje faaliyet konusu bulunmalıdır.

3-Başvuru sahibi Bakanlık tarafından oluşturulan çiftçi kayıt sistemine veya diğer kayıt sistemlerine son başvuru tarihinden önce kayıtlı olması gerekir.

4-Proje uygulanacak arazi üzerinde ipotek, haciz, icra, dava ve şerh bulunmamalıdır.

5-Arazinin mutlaka kadastro yolu olmalı, kurum görüşleri olumlu olmalı ve ruhsat alabilmelidir. 6- Proje sahibinin SGK ve vergi borcu olmamalıdır.

7-Gerçek kişilerde kendisi, şirketlerde temsil ve ilzama yetkili kişi ilgili sektörde mesleki yeterliliği sağlayan, Genç girişimci(40 yaş altı), kadın girişimci, engelli, eğitim el sanatları ,Eğitim Merkezi Belgeli, organik tarım üreticisi, kendi faaliyeti ile ilgili kooperatif ya da üretici birliğine üye olmaları tercih edilmelidir.

8-Kırsal ekonomik konulu(Kırsal Turizm Yatırımları, Çiftlik Faaliyetlerinin Geliştirilmesi, Yöresel El Sanatları, Bilişim Sistemleri Yatırımları) projeler, kırsal alanda(nüfusu 20.000 altı) olmalıdır.

9-Hibeye esas proje tutarı en az 30.000 TL olmalıdır.

10- Canlı hayvan alımı hibe kapsamında değildir.

11-Arazi kiralamalarda en az 7 yıllık kiralama şartı aranmaktadır.

Destek hakkında tüm bilgiler ve uygulama rehberi için tıklayınız.

Destek hakkında özet bilgi için tıklayınız.