Tarımda Kadın Eli Projesi - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Tarımda Kadın Eli Projesi

TOBB Muğla Kadın Girişimciler Kurulu İl İcra Komitesi, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu'nun Türkiye genelinde başlatmış olduğu 'Tarımda Kadın Eli Projesi'nin Muğla etabında TOBB Muğla KGK koordinatörlüğünde ve Muğla Tarım İl Müdürlüğü işbirliğinde; İlimizde tarım sektöründe emek veren kadınlarımıza planlanan projenin ihtiyaca yönelik yapılabilmesi için öncelikle ihtiyaç analizi yapılması gerekmektedir.

Eğitim ve proje içeriğinin daha verimli olması için yapmaya karar verdiğimizi ihtiyaç analiz anket çalışmasının hedef kitlesi olarak ilk etapta Muğla Tarım İl Müdürlüğü verilerine istinaden, çiftçi kayıt sisteminde hayvansal ve bitkisel üretim kayıtlı yaklaşık 550 kadın çiftçi düşünülmüştür. Bunun dışında İldeki Slowfood toplulukları ve tarımsal üretim yapan kadın kooperatifleri vb. kanallar üzerinden de ulaşılması mümkündür.

Anket sonuçlarına göre içerik netleşmesi sonrasında yol haritası genel olarak Ekim başında bir lansman ve çalıştay yapılması, ardından eğitimlerin verilmesi ve eğitim sonrasında ticari işbirlikleri için bir aksiyon planı çıkarılması üzerine olacaktır. Proje kapsamında verilecek eğitimlerin modülleri belirlenirken ziraat mühendisleri odası ziraat fakültesi dekanlıkları ile görüşülüp gönüllülük esasına ilişkin eğitimci bulunması ve eğitim içerikleri ile alakalı bilgi alınması için görüşmeler yapılacaktır.

Söz konusu projenin ihtiyaç analizinin yapılabilmesi adına aşağıda linki açarak anketin doldurulmasını rica ederiz.

Link:https://forms.gle/Tv9pPfWL6kHbTKTx7

Anket 13 Eylül 24 tarihinde son bulacaktır. Kıymetli katkılarınızı beklemekteyiz.