Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı

Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin Düzenlenmesine dair yönetmelik kapsamında uygulamaya konulan Tarımsal Yayım ve Danışmanlık sınavı 24 Ekim 2010 tarihinde luslararası Tarımsal Eğitim Merkezi Müdürlüğü (UTEM) de yapılacaktır.

Sınava katılmak isteyen kişilerden istenen belgeler;

a) Sınava müracaat için matbu kişi bilgi formu

b)Nüfus cüzdan sureti

c) Öğrenim durumunu gösteren belge. Lisans mezunları için lisans diploması esas alınacaktır. Öğrenim durumunu gösterir belgede sadece program ismi yazıyorsa bu kişilerden ayrıca transkript istenecektir.

d) Dört adet vesikalık fotoğraf

e) Uzman tarım yayımcısı ve uzman tarım danışmanı sertifikası almak için başvuranların en az üç yıl süreyle kamuda, sivil toplum örgütlerinde veya özel sektörde tarımsal yayım veya danışmanlık hizmetlerinde çalıştıklarını gösterir belge

Başvuru evraklarının asılları görülmek sureti ile Tarım İl - İlçe Müdürlükleri tarafından onaylanacaktır.

Sınava girecek kişilerin yukarıda belirtilen belgeler ile birlikte 8 Eylül 2010 tarihi mesai bitimine kadar Tarımsal Yayım ve Danışmanlık sınavı ugulama esaslarının 7. maddesi hükümleri doğrultusunda İl Müdürlükleri ve UTEM` e başvurmaları gerekmektedir.