TAŞINMAZ TİCARETİ YETKİ BELGESİ SAHİBİ ÜYELERİMİZİN DİKKATİNE - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

TAŞINMAZ TİCARETİ YETKİ BELGESİ SAHİBİ ÜYELERİMİZİN DİKKATİNE

Değerli Üyemiz,

Malumlarınız olduğu üzere Taşınmaz Ticareti hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 14.10.2020 tarih ve 31274 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik’in “Bilgi Sistemi, Bildirim Yükümlülüğü ve İlan” başlıklı 11’inci maddesinin üçüncü fıkrasında, işletmelerin,

a) Sözleşmeli işletmelerine ilişkin bilgileri, 21 inci maddede belirtilen sözleşmenin yapıldığı,

b) Sorumlu emlak danışmanları ve emlak danışmanları ile sözleşmeli işletmelerinin sorumlu emlak danışmanları ve emlak danışmanlarının işe başlama ve işi bırakma bilgilerini bu durumların gerçekleştiği,

c) Sözleşmesi sona eren sözleşmeli işletmelerine ilişkin bilgileri bu durumun gerçekleştiği,

tarihten itibaren on gün içinde Bilgi Sistemine aktarmakla yükümlü olduğu, geçici 1’inci maddenin sekizinci fıkrasında ise 01.01.2021 tarihi itibariyle taşınmaz ticaretiyle iştigal eden işletmelerin, sorumlu emlak danışmanı ve emlak danışmanları ile sözleşmeli işletmelerine ilişkin bilgileri 28.02.2021 tarihine kadar Bilgi Sistemine aktaracağı hüküm altına alınmıştır.

Bu kapsamda taşınmaz ticareti ile iştigal eden işletmelerin sorumlu emlak danışmanı ve emlak danışmanları ile sözleşmeli işletmelerine ilişkin bilgilerini 28.02.2021 tarihine kadar TTBS’ye (Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemine) aktarması gerekmektedir.

Sonuç olarak mezkur Yönetmelik hükümleriyle işletmelere getirilen ve ayrıntılı olarak yukarıda da açıklanan verilerin bildirim yükümlülüklerinin eksiksiz yerine getirilmesini ve idari yaptırıma maruz kalınmamasını teminen gereğinin yapılmasını önemle hatırlatırız.

Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği
Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü