*Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi Hk. - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

*Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi Hk.

10/08/2014 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan 28021 sayılı Karayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamında adi ortaklıklara Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi verilmemesi konusunda, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı uygulamasının yeniden gözden geçirilmesi ve yeknesak bir uygulamaya geçilmesi için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin girişimleri neticesinde, konunun anılan Bakanlık tarafından yeniden değerlendirilmesi sağlanmıştır.

Buna göre, adi ortaklık adı altında kurulup faaliyette bulunan işletmelerin Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi almak için Bölge Müdürlüklerine yapacakları başvurularda ;

Adi ortaklığa taraf olan her bir gerçek veya tüzel kişilik için ayrı ayrı olarak ticaret sicil gazeteleri,

- Her bir gerçek veya tüzel kişilik için ayrı ayrı ticaret odalarından ve benzer meslek odalarından alınmış kayıt/faaliyet belgeleri,

- Ortaklara ait imza sirküleri ve bu kişilere ait adli sicil belgeleri ile adi ortaklığa ortak olan gerçek veya tüzel kişilerin noter onaylı olarak             " Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmelik " ve " Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi Düzenlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönerge " kapsamında yükümlülük ve sorumluluğunun müteselsilen ortaklar arasında paylaşımını gösterir adi ortaklık sözleşmesinin ibrazı halinde adi ortaklık adı altında kurularak faaliyette bulunan işletmelere " Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi" düzenlenebilecektir.