TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİK DANIŞMANLIĞI HAKKINDA TEBLİĞ`DE DEĞİŞİKLİK - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİK DANIŞMANLIĞI HAKKINDA TEBLİĞ`DE DEĞİŞİKLİK

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden gelen 22.05.2017 tarih ve 8374 sayılı yazıda, Tehlikeli malların, 24.10.2013 tarih ve 28801 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan “Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmeli”ğe uygun olarak taşınması gerektiği belirtilmiştir.

Söz konusu Yönetmelik kapsamında “Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlarının nitelikleri, yetki ve sorumluklarına dair usul ve esaslarını düzenleyen “Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Hakkında Tebliğ”in de 22.05.2014 tarih ve 29007 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiği bildirilmiştir.

İlgili kurum ve kuruluşlar ile sektörden gelen taleplerin dikkate alınarak anılan tebliğde bir kısım değişiklikler yapıldığı, 19.04.2017 tarih ve 30043 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiği bildirilmiştir.

Söz konusu “Tehlikeli Madde ve Güvenlik Danışmanlığı Hakkında Tebliğ’de Değişiklikler Yapılmasına Dair Tebliğ”e www.tmkt.gov.tr/ internet sitesinin Mevzuat/Tebliğler başlığından erişebileceği bildirilmiştir.

İlgili üyelerimizin bilgilerine sunulur.