Tehlikeli Madde Taşımacılığı Belge Muafiyeti - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Tehlikeli Madde Taşımacılığı Belge Muafiyeti

Değerli Üyemiz,

Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü'nden alınan yazı ile, 06.02.2023 tarihinde meydana gelen deprem neticesinde yaşanan olağanüstü durum nedeniyle 08.02.2023 tarihli ve Resmi Gazete'de yayımlanan 6785 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile söz konusu kararda belirtilen illerde 08.02.2023 tarih ve saat 01.00 itibariyle üç ay süreli olağanüstü hal ilan edilmiştir.

Aynı yazı ile ayrıca, tehlikeli madde taşımacılığı zinciri içerisinde yer alan tarafların ve taşıt sürücülerinin sorumluluk ve yükümlülüklerine ilişkin usul ve esasların belirlendiği Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmelik'e atıfta bulunarak tehlikeli madde taşımacılığında kullanılan araç ve sürücülere ilişkin düzenlemelerde Bakanlık Makamı Olur'u ile aşağıdaki değişikliklerin yapıldığı bildirilmektedir.

• Ülke genelinde tehlikeli madde taşımacılığında kullanılan ADR/Taşıt Uygunluk Belgesine sahip olan ancak, ADR/Taşıt Uygunluk Belgesive araç üst yapıları ile ilgili teknik muayenelerinin geçerlilik süresi bitmiş / bitecek olan taşıt/üstyapıların muayene geçerlilik süreleri 08.05.2023 tarihine uzatılmıştır.

Bilgilerinize önemle rica olunur.