TEHLİKELİ MADDE TAŞIMACILIĞI MEVZUATI HAKKINDA DUYURU - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

TEHLİKELİ MADDE TAŞIMACILIĞI MEVZUATI HAKKINDA DUYURU

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü’nden TOBB’a iletilen yazıda; tehlikeli madde taşımacılığı hakkında ilgili mevzuatta uygulanmakta olan idari para cezaları ile belgelendirme ücretlerinin yeniden değerlendirme oranında artırılarak uygulanacağı belirtilmektedir.

Yazıda ayrıca;  30/11/2018  tarihli  ve  30611  sayılı  Resmi  Gazete'de  yayımlanan  503  sıra  numaralı  Vergi UsulKanunu Genel Tebliği ile 2018 yılı için yeniden değerleme oranı % 23 olarak tespit edildiği aktarılmıştır. Buna göre:

• Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmelik,
  • Tehlikeli Madde Taşıyan Araç ve Üst Yapıların Teknik Muayeneleri Hakkında Yönetmelk,
  • Tehlikeli Maddelerin Denizyoluyla Taşınması Hakkında  Yönetmelik,
  • Tehlikeli Maddelerin  Havayoluyla  Taşınması  Hakkında  Yönetmelik,
  • Tehlikeli Maddelerin Demiryoluyla Taşınması Hakkında Yönetmelik,
  • Denizyoluyla  Taşınan  Tehlikeli  Yüklere  İlişkin  Uluslararası  Kod  Kapsamında  Eğitim  Ve Yetkilendirme  Yönetmeliği,
  • Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Hakkındaki Tebliğ
  • Denizyoluyla Taşınacak Dolu Konteynerlerin Brüt Ağırlıklarının tespiti ve Bildirimi Hakkında Yönerge
  • Kıyı Tesisi Tehlikeli Madde Uygunluk Belgesi Düzenlenmesi Hakkında Yönerge,
  • Tehlikeli Yüklerle İlgili Gözetim Hizmeti Faaliyetinde Bulunacak Gözetim Şirketlerinin Yetkilendirilmesi Hakkında Yönerge,
  • Havayoluyla Tehlikeli Maddelerin Taşınması Eğitim Yönergesi,
  • Karayoluyla Tehlikeli Madde Taşıyan Araç Şoförlerine Yönelik Mesleki Yeterlilik Eğitimi Yönergesi,
  • Demiryolu Taşımalarında Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi Düzenlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönerge,
  • Radyoaktif Madde İçeren Paketlerin Havaalanlarında Geçici Depolanmasına Dair Yönerge,
  • Tehlikeli Maddelerin Demiryoluyla Taşınması Hakkında Eğitim Yönergesi,
  • Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Kuruluşlarının Yetkilendirilmesi Hakkında Yönerge

kapsamında öngörülen kuralların, şartların ve yükümlülüklerin ihlalleri durumunda uygulanacak yaptırımlar yeniden değerlendirilerek http://www.kugm.gov.tr/BLSM_WIYS/TMKDG/tr/Mevzuat/genelgeler/20181228_112304_64574_1_64.pdf  adresinde yayınlanmış ve 01/01/2019  tarihinden  itibaren  uygulanmaya başlamıştır.

İlgili üyelere önemle duyurulur.