* Tekstil Etiketleme Hk. - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* Tekstil Etiketleme Hk.

Sayın Üyemiz,

Avrupa Parlamentosu’nun (AP) 18 Mayıs 2010 tarihinde gerçekleştirilen oturumunda, tekstil alanında tüketicilerin satın aldıkları ürünler hakkında kesin, açık ve karşılaştırılabilir bilgi edinebilmelerinin önem arz etmesi sebebiyle, Birlik çapında geçerli olacak yeni ve uyumlaştırılmış bir etiketleme sisteminin gerekliliği gündeme gelmiştir. Konuya ilişkin AP üyesi Toine Mander tarafından hazırlanan değişiklik teklifini öngören rapor, Parlamentoda oy çokluğuyla kabul edilmiştir.

Avrupa Komisyonu da söz konusu rapor üzerinden tekstil
ürünlerinde menşe ülke etiketinin zorunlu olması yönünde görüş bildirildiğine dair bilgi alınabilecek link;

Değerli tüm üyelerimize duyurulur.