* TIBBİ CİHAZ SATIŞ BELGESİ - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* TIBBİ CİHAZ SATIŞ BELGESİ

15 Mayıs 2014 Tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Tıbbi Cihaz Satış, Reklam ve Tanıtım Yönetmeliği ile tıbbi cihaz satışı yapan işletmelerin faaliyetlerini sürdürmek için yetki belgesi almaları zorunlu hale getirilmiştir. Yetki belgesi alabilmek için işletmelerin bazı koşulları yerine getirmesi istenmektedir.

Bu koşullardan biri personelin belgelendirilmesidir. Medikal market, distribütör ya da bayi olarak tıbbi cihaz satışı yapan tüm işletmelerin mutlaka; belgeli bir sorumlu müdür bulundurmaları, bu işletmelerde satış, tanıtım ve klinik destek elemanı olarak görev yapan tüm personelin belgelendirmeleri şartı getirilmiştir. Belge alabilmek için yönetmelikte belirtilen eğitim şartını yerine getirmek veya yönetmeliğin yayınladığı 15/05/2014 tarihinden itibaren 18 ay içinde eğitime katılarak bu belgeyi almak gerekmektedir. Yönetmelikte yayımlanan 18 aylık süre 15 Kasım 2015 tarihinde dolacaktır.

İşletmelerin ve çalışanların bu süre içinde herhangi bir hak kaybına uğramamaları için yönetmelik ve eğitim konusunda bilgiye www.tcesis.org adresinden ulaşabilir, 0850 450 45 45 numaralı telefondan bilgi alabilirsiniz.