Tıbbi Kullanım Amaçlı Etil Alkolün Piyasaya Arzının, Kullanım Amacının ve Miktarının Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ Taslağı - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Birliğimize iletilen yazıda; 3/1/2002 tarihli ve 4733 sayılı Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkol Piyasasının Düzenlenmesine Dair Kanun’un 4/B maddesinin birinci fıkrasının (d) bendine ve 30/11/2011 tarih ve 28100 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Etil Alkol ve Metanolün Üretimi ile İç ve Dış Ticaretine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğe dayanılarak, “Tıbbi Kullanım Amaçlı Etil Alkolün Piyasaya Arzının, Kullanım Amacının ve Miktarının Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ Taslağı” hazırlandığı ve görüşe açıldığı ifade edilmektedir.

Bu kapsamda; ekte takdim edilen taslağın ilgili üyelerinize duyurulması ve ilgili görüşlerin “Mevzuat Hazırlama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” ekinde yer alan görüş bildirme formu kullanılarak 18 Eylül 2024 tarihine kadar Birliğimize (irem.kilic@fto.org.tr) bildirilmesi hususlarında gereğini rica ederim.