TİCARET VE SANAYİ ODASI FORUMU - İKİLİ ODALAR`A ÜYELİK HK. - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

TİCARET VE SANAYİ ODASI FORUMU - İKİLİ ODALAR`A ÜYELİK HK.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden tarafımıza iletilen yazıda, TOBB’un yurtdışında muadili olan özel sektör kuruluşları (Oda/Birlik/Federasyon) ile kurumsal işbirliğini geliştirme çabalarını sürdürdükleri ve bu çerçevede, bir dizi ülke ile “Ticaret ve Sanayi Odası Forumu” adı altında yapılanmaya gidildiği belirtilmiştir.

Şu ana kadar 11 ülkeyle “Ticaret ve Sanayi Odası Forumu” kurulmuş olup, ülkemiz öncelikleri doğrultusunda bahse konu çalışmalar sürdürülmektedir. Bahse konu ikili Ticaret ve Sanayi Odası forumu listesi aşağıdaki listede sunulmuştur:

-Arnavutluk: Türkiye-Arnavutluk Ticaret ve Sanayi Odası Forumu

-Azerbaycan: Türkiye-Azerbaycan Ticaret ve Sanayi Odası Forumu

-Endonezya: Türkiye-Endonezya Ticaret ve Sanayi Odası Forumu

-Kazakistan: Türk-Kazak Ticaret ve Sanayi Odası Forumu

-KKTC: Türkiye- KKTC Ticaret ve Sanayi Odası Forumu

-Kırgızistan: Türk-Kırgız Ticaret ve Sanayi Odası Forumu

-Moğolistan: Türk-Moğol Ticaret ve Sanayi Odası Forumu

-Özbekistan: Türk-Özbek Ticaret ve Sanayi Odası Forumu

-Pakistan: Türkiye-Pakistan Ticaret ve Sanayi Odası Forumu

-Sırbistan: Türkiye-Sırbistan Ticaret ve Sanayi Odası Forumu

-Ukrayna: Türkiye-Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası Forumu

Yazıda devamla, İkili Oda Forumları kapsamında, hem Türkiye’de hem de muhatap ülkede olmak üzere geniş katılımlı etkinlikler düzenlemekte olup, bu etkinlikler ile Türk tarafı üyelerinin kendi aralarında, hem de karşı kanat üyeleri ile bir araya gelmesine olanak sağlandığından; ayrıca düzenlenen geniş katılımlı etkinliklerde, yine muhatap ülkelerin resmi yetkilileri ve çeşitli sektörlerdeki firma temsilcileri ile ikili görüşme fırsatlarının sunulduğundan bahsedilmiştir.

Ticaret ve Sanayi Odası Forumlarına ilişkin, üyelik dahil tüm bilgilere, https://tobb.org.tr/IkiliOdalar/Sayfalar/AnaSayfa.php linki üzerinden ulaşılabilir.

Tüm üyelerimize duyurulur.