*TİCARETTE TEKNİK ENGELLER SİTESİ - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

*TİCARETTE TEKNİK ENGELLER SİTESİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)' un 23.12.2015 tarih ve 23964 sayılı yazısında, Ekonomi Bakanlığınca hazırlanan "Ticarette Teknik Engeller İnternet Sitesi" nin yeniden yapılandırılarak, yeni ara yüzüyle www.teknikengel.gov.tr adresinden erişime açıldığı bildirilmiştir.

Ücretsiz olarak kullanıma açık olan sitede, kullanıcılar ilgilendikleri ülkelerin ticarete giriş engelleri uygulamaları hakkında bilgi alabilecek, ülkelerin mevzuat ve uygulamaları hakkında ilave bilgi talep edebilecek, ihracatçılar ülke pazarlarına girişte karşılaştıkları teknik engellere ilişkin bildirimde bulunabilecektir. Bunun yanında talep edilmesi halinde ülkelerin ticarette teknik engellerle ilgili bildirimleri üye kullanıcılara e-posta yolu ile gönderileceği belirtilmiştir.

Ekte Ekonomi Bakanlığınca hazırlanan bilgi notu yer almaktadır.

İlgili siteye üye olarak değerlendirme ve yorumlar ise Bakanlığa bildirilmek üzere TOBB'a (Ece Algül, Tel: 0312 218 2233, Faks: 0312 218 2209,  e-posta: ece.algul@tobb.org.tr) bildirilebilinir.

Bilgilerinize rica ederiz.

TİCARETTE TEKNİK ENGELLER SİTESİ HK.