*TOBB Gözden Geçirme Notları - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

*TOBB Gözden Geçirme Notları

"Resmi İstatistik Programı Çok Yıllı Programı" çerçevesinde verilerin derlenmesinden sorumlu olan kurum, kuruluşlarca yayımlanan Haber Bültenleri esas alınarak TOBB tarafından kurum içi kullanıma yönelik olarak hazırlanmakta olan Bilgi Notları, 2011 yılı Eylül ayından itibaren de "Gözden Geçirme Notları" adı altında TOBB web sayfasından dış kullanıcıların hizmetine sunulmaya başlanmıştır.

Ekonomik, Sosyal, ve Uluslararsı göstergeler olmak üzere 3 ana kategoride 37 konu başlığına yönelik, aylık, üç aylık, altı aylık ve yıllık değişen periyotlarda hazırlanan TOBB Gözden Geçirme Notları tematik olarak:

ü  Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi Sonuçları

ü  Çocuk İşgücü

ü  Gelir ve Yaşam Koşulları

ü  Gençleri İş Gücü Piyasasına Geçişi

ü  Göç (İç Göç ve Dış Göç)

ü  Hanehalkı İşgücü Araştırması

ü  İşgücü Maliyet Endeksi

ü  Tüketim Harcamaları

ü  Yaşam Memnuniyeti

ü  Yoksulluk

ü  Bilişim Teknolojileri Kullanımı (Girişimlerde ve Hanehalklarında)

ü  Bitkisel Üretim ve Bitkisel Ürün Dengesi

ü  Uluslararası İnsani Gelişme Endeksleri

ü  Uluslararası Yaşam Maliyeti

ü  Uluslararası Yolsuzluk Endeksleri

konularını içermektedir. TOBB Gözden Geçirme Notları sayfasının erişim adresi http://www.tobb.org.tr/Yayinmudurlugu/Sayfalar/ggnot.aspx olup, sayfaya yönelik açıklamalar öz biçimde ekte sunulmuştur.

TOBB tarafından aylık olarak hazırlanan ve kullanıma sunulan "TOBB Gözden Geçirme Notları"nın tüm kullanıcılara yararlı olması dileklerimizle.

TOBB Gözden Geçirme Notları Sayfası Hakkında Öz Açıklamalar

1.   TOBB ana sayfasında "İSTATİSTİKLER" ya da "YAYINLAR" konu başlıklarının altında "TOBB GÖZDEN GEÇİRME NOTLARI" seçeneği ile sayfaya erişim mümkündür.

2.   TOBB GÖZDEN GEÇİRME NOTLARI (GGN) sayfasında konu ile ilgili olarak kısa bir bilgilendirme metni yer almaktadır.

3.   GGn sayfasında sadece Gözden Geçirme Notları ile sınırlı olmak üzere (tamamen aranan kelimeler ile sınırlı olmak üzere) basit bir arama motoru yer almaktadır.

4.   GGN sayfasında;

Ø  Bugün Eklenenler ikonu (ilgili tarihte eklenen tüm gözden geçirme notları bu alanda listelenmektedir ve ekli pdf dosyasına link verilmektedir),

Ø  Son Eklenenler ikonu (eğer bugün eklenenler alanı boş ise en son eklenen 15 konu, eğer bugün eklenenler) alanı dolu ise en son eklenen 6 konu) koşullu olarak en son eklenen 6 veya 15 konu listelenmektedir ve ekli pdf dosyasına link verilmektedir,

5. GGN sayfasında Takvim Excel dosyası konulmuştur.

6. GGN sayfasında Geçen Haftaya Bakış ikonu ile de bir önceki haftanın Pazartesi/Cuma günleri arasında sayfaya yüklenen tüm GGN`ler listelenmektedir ve ekli pdf dosyasına link verilmektedir,

7. Ana kategori altında listelenen konular sayfasından "Ana Sayfa"ya dönme ve "Bir Önceki Sayfaya" dönme butonları yer almaktadır,

8. Özellikle "EKONOMİK GÖSTERGELER" ve "SOSYAL GÖSTERGELER"  ana kategorisi altında yer alan konulara yönelik olarak da Matevari çalışması da kullanıcıların hizmetine sunulmuştur. İlgili kategori altında yer alan konular listelenirken hem GGN metnine, hem de matevari dokümanına erişim imkanı mevcuttur. her iki dosya pdf formunda yüklenmiştir,

9. Ayrıca sayfanın kullanıcılarımız tarafından ziyaret edilmesine yönelik olarak da aylık bazda takip yapılmaktadır.