TOBB NEFES KREDİSİ 2018 - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

TOBB NEFES KREDİSİ 2018

Sayın Üyemiz,

Düşük faiz ve oranlarıyla geçtiğimiz sene can suyu olan "TOBB Nefes Kredisi" projesi yeniden başlıyor. TOBB öncülüğünde, Odamız katkısıyla gerçekleştirilecek Nefes Kredisi aylık 0,99 faiz oranı ve 18 ay vade imkanı ile başlamıştır.

Kredilerde durgunluğun yaşandığı ve faizlerin yüksek olduğu dönemde TOBB ve Odamız elini taşın altına koydu. Alınan önlemlerle 2016'da Nefes Kredisi ile yeni bir dönem başladı.

Projenin teminatı, TOBB ile Odamız tarafından sağlanacak olup Odamız üyelerinin "KOBİ Nefes Kredisi" den yararlanmaları için Odamızca toplam 15.000.000 TL. kredi imkanı sağlanmıştır.

“Nefes Kredisi”nden yararlanma koşulları nelerdir?

• Odamız üyeleri Ziraat Bankası, Vakıf Bank, Halk Bankası ve Denizbank Şubeleri üzerinden söz konusu kredi başvurusunda bulunulabilecektir.
  • Kredinin aylık faizi brüt %0,99 dur. Yıllık faiz oranı %8,50'dir.
  • Kredinin alt limiti 50.000 TL. üst limiti (grup şirketler dahil) 100.000 TL. olarak belirlenmiştir.
  • Kredinin vadesi 18 ay olarak belirlenmiştir. İlk 6 ay ana para ödemesiz (sadece kredinin faizi ödenecek), takip eden 12 ay eşit taksitli olmak üzere 18 ayda ödenecektir.
  • Krediye başvurmak için, üyelerimizin Odamızdan “TOBB Nefes Kredisi Başvurusu içindir” ibaresi yer alan faaliyet belgesi alması gerekmektedir.
  • Bankalar Odamız üyelerinin başvurusunu alacak, KGF (Kredi Garanti Fonu) ile birlikte kredi uygunluğunu değerlendirmektedir.
  • Bankaların TOBB Nefes Kredisi için alacağı masraf kefalet oranının %0,03'ü (onbinde üç) ile sınırlı olacak. Örneğin 10.000 TL kredi için bankalarca alınacak masraf 30 TL. olacaktır.

Üyelerimiz düşük faizin yanı sıra düşük masraftan da yararlanacaklar.