TOGO`DAKİ DOLANDIRICILIK YAPAN HAYALİ FİRMALAR - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

TOGO`DAKİ DOLANDIRICILIK YAPAN HAYALİ FİRMALAR

Togo'daki birçok hayali firmanın ülkemizdeki şirket ve şahıslara yönelik dolandırıcılık girişimlerinde bulunduğu, genellikle Lome/Togo'da adres gösteren hayali firmaların ülkemizdeki şirketlere elektronik posta göndererek, Lome'da yerleşik ECOWAS (Economic Community of Western African Countries) veya REDA (Regional Economic Development Agency) gibi kuruluşların ihale kapsamında ihtiyaçlarına yönelik firmalarımızdan teklif almaya çalıştıkları bildirilmiştir.

Dışişleri Bakanlığı'nın yazısı ile, Kotonu Büyükelçiliği'nden alınan bir yazıya atfen, bahse konu hayali firma ve şahısların şirketlerimize, benzer sahte belge ve kontrat örneklerini göndermeye devam ettiği, son dönemde, anılan Büyükelçiliğin kurumsal elektronik posta adresine bu yönde gönderilen mesajlarda artış gözlemlendiği belirtilmektedir. Herhangi bir durumda, şirketlerimizin Kotonu Büyükelçiliği ile temasa geçebileceği bildirilmektedir.

Tüm üyelerimize duyurulur.