TOGO MENŞELİ HAYALİ FİRMALARLA İLGİLİ UYARI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

TOGO MENŞELİ HAYALİ FİRMALARLA İLGİLİ UYARI

Dışişleri Bakanlığı’ndan Odamız’a iletilen yazıda, Kotonu Büyükelçiliği’nden alınan bir yazıya atfen, TOGO meşeli birçok hayali firmanın ülkemizdeki şirket ve şahıslara yönelik dolandırıcılık girişimlerinde bulunduğu bildirilmektedir.

Yazıda, Lome/Togo’da adres gösteren hayali firmaların ülkemizdeki şirketlerle e-posta yoluyla temasa geçerek, Lome’de yerleşik ECOWAS (Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu) veya REDA (Bölgesel Ekonomik Kalkınma Ajansı) gibi kuruluşların ihale kapsamında ihtiyaçlarına yönelik firmalarımızdan teklif almaya çalıştıklarının görüldüğü vurgulanmıştır.

Yazıda devamla, şirketlerimizin TOGO’dan alınan herhangi bir teklife karşı temkinli olması ve şüpheyle yaklaşması, ticaret yapılması planlanan yerel firma ile bahsettiği ihalenin doğruluğundan emin olunmadıkça, yerel firmalara herhangi bir ödeme yapmaması ve taahhüt altına girmemesi, danışmanlık veya bürokratik işlemler adı altında ücret talep edilen mesajlara itibar etmemeleri gerektiğinin altı çizilmiştir.

Yerel firmalardan alınan mesajların dış temsilciliklerimizin resmi web sayfaları ve e-posta adreslerinden iletip iletilmediğine dikkat edilmesi, yerel firmalarca iletilen e-posta ekinde kayıtlı pasaport ve kimlik suretleri veya firmalara ilişkin ticari sicil kaydı vb. belgelerin doğruluğu dış temsilciliklerimiz tarafından teyit edilmedikçe buna bağlı mesajların ciddiye alınmaması gerektiği vurgulanmıştır. Ticaret yapılması amaçlanan Togolu yerel firmaların varlığına ve ticareti faaliyetlerine ilişkin olarak öncelikle Togo’ya akredite olan Kotonu Büyükelçiliği ile irtibata geçilmesinin gerekliliği öngörülmüştür.

Üyelerimize duyurulur.