Toprak Mahsulleri Ofisinden Fırıncı Üyelerimiz İçin Önemli Duyuru - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Toprak Mahsulleri Ofisinden Fırıncı Üyelerimiz İçin Önemli Duyuru

Değerli Üyemiz,

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğünden alınan yazı ile Aralık ayında un piyasasının regülasyonu kapsamında, un fabrikalarına yönelik 671 ton ekmeklik buğday satışa açılmıştır. Söz konusu ekmeklik buğdayların tahsisi yapılmış olup, dağıtım detayları açıklanmıştır. Toprak Mahsulleri Ofisi olarak 200 TL/çuval altında fiyatla ekmeklik buğday satacağını taahhüt eden 366 firmaya tahsis yapılmış olup, ekmeklik un satış fiyat taahhütleri ağırlıklı olarak 185-190 TL/çuval aralığındadır.

Bu doğrultuda satış fiyat taahhüdü veren tüm un fabrikalarına un taahhütlerine karşılık gelen oranda aylık fiili tüketimlerinin %60’na kadar ekmeklik buğday tahsis edilecektir.

Un fiyat taahhüdü veren un fabrikalarının satışa sundukları tüm ekmeklik buğday unlarını taahhüt ettikleri fiyattan satmaları gerekmektedir.

Taahhüt veren firmaların listeleri ile Toprak Mahsulleri Ofisinin yazısı ilişikte sunulmaktadır.

aralik-ayinda-un-taahhut-fiyati-veren-firma-listesi.pdf