* Trabzon 2. İpekyolu İşadamları Zirvesi ve Karadeniz Tarım, Hayvancılık ve Balıkçılık Fuarı - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Sayın Üyemiz,

27-30 Nisan 2011 tarihleri arasında Trabzon 2. İpekyolu İşadamları Zirvesi ve Karadeniz Tarım, hayvancılık ve Balıkçılık Fuarı düzenlenecektir. Tanıtım yazısı aşağıda bilgilerinize sunulmuş olup, etkinlik programı ektedir.

TANITIM

27-30 Nisan 2011 tarihlerinde tarihi İpekyolu hinterlandı ve Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatı ülkeleri başta olmak üzere 24 ülkeden bakan, üst düzey bürokrat ve firma temsilcilerinin katılımı ile 2. İpekyolu İşadamları Zirvesi düzenlenecektir.

İlki 2008 yılında 23 ülkeden 250 civarında temsilcinin katılımıyla gerçekleşen zirvenin geçen üç yıllık süreçte; ülkelerarası sosyal kültürel ve ağırlıklı olarak ekonomik işbirliği olanaklarının geliştirilmesinde önemli etkileri olmuştur.

AMAÇ

“Tarihi İpek Yolu’nun Yeniden Canlandırılması” perspektifi kapsamında Asya bölgesine yoğunlaşan dünya ticaretinin yeni güzergâhının; eskisi gibi İpek Yolu üzerinde kalan Karadeniz Bölgesi ülkelerinin topraklarından geçmesi hedeflenmektedir.

Son yıllarda dünya ticaretinin en önemli odak noktası olan Asya Bölgesinde ulaşımda, geçmişte olduğu gibi günümüzde de Türkiye geçiş noktası görevini görmekte ve bu konuda da gelişmiş altyapı imkânları ile lojistikte taşımış olduğu üstünlükler açısından Trabzon ili Türkiye’nin Asya’ya açılan kapısı olma işlevini görmektedir. Tarihi ipekyolu ticaretinde geçiş güzergâhı olan Türkiye’nin Trabzon ili  tarihten gelen bu misyonunu günümüzde de etkinleştirerek işadamlarımıza sunmak amacıyla bu etkinlik düzenlenmektedir.

KATILIMCIPROFİLİ

Etkinliğe davet edilen ülkelerden ve ülkemizden; Bakan ve üstü erkan olmak üzere, Kurum temsilcileri, Basın Mensupları ve ithalatçı-yatırımcı firma temsilcilerinin katılımı beklenmektedir.

KATILIMCIÜLKELER

Afganistan, Azerbaycan, Bangladeş, Çin Halk Cumhuriyeti, Gürcistan, Hindistan, Irak, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Moğolistan, Özbekistan, Pakistan, Rusya Federasyonu, Suriye, Tacikistan, Türkmenistan, Ukrayna, Arnavutluk, Bulgaristan, Karadağ, Makedonya, Moldova ve Romanya.

SEKTÖRLER

Gıda Ürünleri ve Teknolojileri
İnşaat Malzemeleri
Makine
Turizm

İKİLİ İŞGÖRÜŞMELERİ

29 Nisan 2011 tarihinde 2. Trabzon İpekyolu İşadamları Zirvesi kapsamında Türk işadamlarımızın 24 ülkeden katılacak yabancı firma temsilcileri ile talep ettikleri ürünlere göre yüz yüze görüşme imkanı bulabilecekleri, ticaret ve yatırım konularında yeni işbirlikleri kurabilecekleri ikili iş görüşmeleri gerçekleştirilecektir.

FUAR

27-30 Nisan 2010 tarihleri arasında düzenlenecek zirveyle eş zamanlı olarak, “Karadeniz Tarım, Hayvancılık ve Balıkçılık Fuarı ”Forza Fuarcılık A.Ş. tarafından, Trabzon Dünya Ticaret Merkezi’nde gerçekleştirilecektir. Fuar da Sebze ve Meyvecilik, Süt ve Süt Ürünleri, Fındık, Çay, Balıkçılık başta olmak üzere bu sektörlere ait makine ve diğer ekipmanlar sergilenecektir.

KATILIM VE BAŞVURU

27-30 Nisan 2011 tarihleri arasında düzenlenecek zirve ve bu kapsamda gerçekleştirilecek ikili iş görüşmelerine katılmak isteyen firmaların detaylı bilgi için aşağıdaki adresler ile iletişime geçmeleri gerekmektedir.

DOĞU KARADENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ

Tel: 0462 326 16 01 (pbx)  Faks: 0462 326 94 01 - 02