TÜBERKÜLOZ TARAMASI HAKKINDA - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

TÜBERKÜLOZ TARAMASI HAKKINDA

Fethiye Kaymakamlığı İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden gelen 26/06/2018 tarih ve 92893721-134.06-E.3403 sayılı yazıda; Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Tüberküloz Daire Başkanlığı’nın yürüttüğü Tüberküloz Kontrol Faaliyetleri kapsamında erken tanı ve tedavi amacıyla tüberküloz yönünden taramalar yapılmakta olduğu belirtilmiş olup; tüberküloz insidansı yüksek ülkelerden ülkemize gelen ve turizm sektöründe çalışan yabancı uyrukluların tüberküloz açısından taraması planlandığı bildirilmiştir.

Bu amaçla turizm sektöründe çalışan yapancı uyruklu kişilerin tarama yapılmak üzere Fethiye İlçe Sağlık Müdürlüğü Verem Savaşı Dispanseri Birimi’ne yönlendirilmeleri hususu önemle duyurulur.