Tüketici Değerlendirmeleri Hakkında Kılavuz - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Tüketici Değerlendirmeleri Hakkında Kılavuz

Sayın Üyemiz,

Ticaret Bakanlığı tarafından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne iletilen yazıda; dijital tüketicinin korunması politikasının bir parçası olarak tüketicilerin alışveriş tercihlerinde önemli bir yer tutan ve onların satın alma kararlarını önemli ölçüde etkileyen tüketici deneyim ve tecrübelerinden oluşan yorum ve derecelendirme uygulamaları ile bunların sıralanmasına ilişkin Reklam Kurulu'nun konuya bakışını yansıtan, sektöre mevzuata uyum konusunda rehberlik edecek olan "Tüketici Değerlendirmeleri Hakkında Kılavuz “un, Reklam Kurulu tarafından 12.09.2023 tarihinde ilke kararı olarak kabul edildiği belirtilmiştir.

Bu kapsamda yayınlanan Kılavuza https://tuketici.ticaret.gov.tr/haberler/tuketici-degerlendirmeleri-hakkinda-kilavuz-yayimlandi adresli internet sitesinden ulaşılabilmekte olup, kılavuz ekte de bulunmaktadır.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla.