* Tunus’ta İhaleler - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* Tunus’ta İhaleler

Sayın Üyemiz,

Tunus Teçhizat Bakanı Mohammed Salmane’nin Tunus Büyükelçimiz ile gerçekleştirdikleri görüşmede

·         Tunus Hükümeti’nin 2012 -2013 yılları arasında toplam maliyeti 800 milyon Avro olması beklenen kırsal ve kent alanları olmak üzere iki farklı kesime hitap edecek olan ve Ağustos ayı ortası gibi uluslararası ihaleye çıkacak olan 30.000 toplu konutun inşası ile ilgili teknik çalışmaları tamamladığının ve bu projede Türkiye’nin deneyim  ve uzmanlığından yararlanmak istediklerini,

·         Söz konusu ihaleler dışında otoyol yapım ihalelerinin de bulunduğunu, İspanya ve İtalya’nın Tunus şirketleri ile ortaklaşa kurdukları Konsorsiyumlarla özellikle altyapı sektöründe ağırlıkları olduğunu Medenine-Ras El Jdir ve Gabes- Medenine güzergâhlarında gerçekleştirilecek olan otoyol yapımının Avrupa Yatırım Bankası tarafından finanse edileceğini sadece otoyol yapım ihalelerinin uluslararası ihaleye açılacağını,

·         Bu iki hususun dışında Türk şirketlerinin Tunus piyasasında gerek altyapı ve otoyol gerek diğer alanlarda yer almasını dilediklerini ve piyasaya girmek isteyen firmalar ile ortak çalışma yolu izleyebileceklerini belirtmektedir.

İlgilenen üyelerimizin aşağıda bilgileri verilen Tunus Ticaret Müşavirliği ile irtibata geçmeleri gerekmektedir.

Tunus Ticaret Müşavirliği İletişim Bilgileri
Tel: 00 216 71 753 212, 71 752 506