TURİZM ve REKREASYONEL ALANLAR İLE KONAKLAMA SEKTÖRÜNDE BULUNAN ÜYELERİMİZE ÖNEMLİ DUYURU - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından 13.05.2015 tarih ve29354 sayılı Resmi Gazetede “LEJYONER HASTALIĞI KONTROL USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK” yayınlanmıştır.

Muğla Valiliği Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Odamıza gönderilen yazıda;Lejyoner hastalığına karşı hazırlıklı olmak, hastalıktan korunmak ve hastalıkla mücadele etmek için alınması gereken tedbirler ile hastalığın bildirimine ilişkin usul ve esasları düzenlemek için yayınlanan yönetmelikle ilimizde bulunan;aşağıdaki nitelikteki merkez ve işyerleri kapsama alınmıştır.

·   Tüm yataklı sağlık kurum ve kuruluşları,

·  Turizm ve rekreasyon alanları: Oteller, moteller, tatil köyleri, misafirhaneler gibi turistik konaklama birimleri, kaplıcalar, rehabilitasyon merkezleri, huzurevleri, bakımevleri, konaklamalı gemiler (yolcu gemileri), büyük alışveriş merkezleri, suyun bulunduğu veya kullanıldığı halkın ortak kullanımına açık rekreasyonel alanlar

·   Diğer alanlar: Suyun kullanıldığı endüstriyel havalandırma sistemlerinin ve/veya soğutma makinelerinin kullanıldığı iş merkezleri ve işyerleri.

Buna göre yukarıda belirtilmiş olan konaklama birimlerinde ve kapsam dâhilinde olan diğer yerlerde, su yönetim planı hazırlanması ve rutin koruyucu önlemlerin alınması ile su sistemlerinin temizlenmesi ve dekontaminasyon işlemlerini yürütmek için Halk Sağlığı Müdürlüğünce legionella konusunda yapılacak en az 8 saatlik eğitimi almış en az lise mezunu bir personel bulundurulması ve bu personelin, ilgili konaklama biriminde lejyoner hastalığından korunma amaçlı alınacak önlemler ve koruyucu uygulamaların tümünden sorumlu olacağı belirtilmektedir.

Bu çerçevede, konaklama tesislerinin görevlendireceği sorumlu personelin, Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından düzenlenecek “legionella sorumlu personel” eğitimine katılması gerekli olup, bu çerçevede www.muglahsm.gov.tr web sitesinde bulunan başvuru modülünden kayıtlarını yaptırmaları ve eğitimlere katılacak kişiler adına kişi başı 150,00 TL’nin Muğla Menteşe Ziraat Bankası Şubesi TR05 0001 0002 0159 6231 2750 01 İBAN nolu Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü hesabına yatırılması ve banka dekontunda söz konusu kurum/kuruluşun ve eğitime katılan kişinin isminin ve Legionella Eğitim Katılım Ücreti olarak yatırıldığının belirtilmesi gerektiği belirtilmektedir.

Bu yönetmeliğe istinaden 24 Mart 2016 Perşembe günü (09:00-17:30) saatleri arasında Odamızda Toplum Sağlığı, Çevre Çalışan Sağlığı Birimi tarafından Legionella Hastalığı eğitimi verilecektir.

Eğitim kayıtları ve sorularınız için; Fethiye Toplum Sağlığı Merkezi Ramazan Kırlı 0535 4943069  ve 614 10 45, 614 36 36 telefonlardan, Çevre Çalışan Sağlığı Birimi veya Bulaşıcı Hastalıklar Merkezinden detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Legionella Eğitimi Başvuru Sistemi tıklayınız.