Türk animasyon filmi seyirciyle buluşacak - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Türk animasyon filmi seyirciyle buluşacak

Türk animasyon filmi "Galaktik Tayfa" Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının katkılarıyla seyirciyle buluşacak Rafadan Tayfa'nın 3'üncü sinema filmi "Rafadan Tayfa: Galaktik Tayfa", Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının katkıları, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığının desteğiyle yarın vizyona girecek.

Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında yerli ve milli imkanlarla ülkemizin uzay yolculuğu macerası, gökyüzü gözlem etkinlikleri ve önemi, teknoloji katılımları, uzay teknolojilerindeki fırsatları gibi başlıkların işleneceği özgün senaryo, müzik, tasarım, animasyon ve prodüksiyon ile hazırlanmış, padogojik yaklaşım ile hazırlanan "Galaktik Tayfa" filmi 06 Ocak 2023 tarihinde vizyona girecek.

Serisinin ilk sinema filmi "Rafadan Tayfa Dehliz Macerası" 2 milyondan fazla, ikinci film "Rafadan Tayfa Göbeklitepe" de yaklaşık 3,5 milyon seyirciye ulaştı. Galaktik Tayfa ilk iki film gibi birçok salonda kapalı gişe oynayarak öncüllerinin seyirci rekorunu kırmayı hedefliyor.

Galaktik Tayfa, 6 Ocak'tan itibaren 81 ilde aynı gün beyaz perdeye yansıyacak. Aktif sinema salonu bulunmayan Sinop ve Ardahan gibi illerde kültür merkezleri gibi uygun mekanlara özel DCP sistemi kuruldu. Bu sistem sayesinde 81 ildeki çocuklar, aynı gün Galaktik Tayfa heyecanına ortak olacak.

Film, bugün Almanya, Avusturya, Belçika, Hollanda, Danimarka, İngiltere, İsviçre ve Azerbaycan'da, 13 Ocak’ta da Fransa'da gösterime girecek.