* Türk-Bahreyn İş Konseyi IV. Ortak Toplantısı [TOBB] - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* Türk-Bahreyn İş Konseyi IV. Ortak Toplantısı [TOBB]

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği`nden alınan bir yazıda, Türk – Bahreyn İş Konseyi IV. Ortak Toplantısı’nın, Türk ve Bahreynli işadamlarının katılımıyla, 19 – 20 Mayıs 2010 tarihlerinde, Bahreyn İşadamları Derneği Başkanı ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu / Türk – Bahreyn İş Konseyi Eşbaşkanı Khalid Almoayed’in evsahipliğinde Manama’da gerçekleştirileceği bildirilmektedir.

Bahreyn, ABD ile Serbest Ticaret Anlaşması imzalayan ilk Körfez Ülkesi olmuştur. Türk özel sektörü açısından, çimento ve demir-çelik sektörlerinin yanı sıra, deri işleme, alüminyum yan sanayi, doğaltaş ve mermer işleme, prefabrik yapı sektörlerinde işbirliği fırsatları bulunmaktadır. Bahreyn’de hâlihazırda sanayi yatırımlarını desteklemek üzere teşvikler uygulanmaktadır. Bahreynli özel sektör temsilcileri, Türkiye’de tarım ve gayrimenkul yatırımlarına ilgi duymaktadırlar. Son dönemde bankacılık ve finans sektöründe de Bahreynli firmaların Türkiye’ye ilgisi artmış ve Türkiye’de yatırımlar gerçekleştirmişlerdir. Türkiye’nin Bahreyn’e 2009 yılı ihracatı 113,7 milyon dolar, Bahreyn’den aynı yıl için ithalatı ise 24,3 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir.

Bu çerçevede, Bahreyn ile yeni işbirliği imkânlarına zemin hazırlayacak ve ilgili ülkenin önde gelen işadamları ile tanışma fırsatı sağlayacak etkinliğe katılmak isteyenlerin, konaklama, uçak bileti, toplantı, tercüme hizmetleri, transfer, yemek ve diğer gerekli masrafların karşılanmasını teminen tespit edilecek katılım ücretine mahsuben avans olarak 400 Euro’yu en geç 3 Mayıs 2010 Pazartesi günü mesai saati bitimine kadar, DEİK / Türk-Körfez İş Konseyleri adına İş Bankası Beyoğlu Şubesi (Şube Kodu: 1011) TR51 0006 4000 0021 0113 3146 80 no’lu Euro hesabına yatırmaları ve ekte yer alan katılım formu ile birlikte, avans ödeme bedelinin ödendiğini gösteren, katılımcının isminin de kayıtlı olduğu ödeme dekontunu Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’na (Faks: 0212 270 35 92 / E-mail: ssaral@deik.org.tr) iletmeleri gerekmektedir.

EK:

-1- Başvuru Formu