* Türk – Belarus İş Konseyi 13. Ortak Toplantısı [DEİK] - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* Türk – Belarus İş Konseyi 13. Ortak Toplantısı [DEİK]

Türk - Belarus İş Konseyi, kurulduğu 1992 yılından bu yana iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için çalışmalarını sürdürmektedir.  Türkiye ve Belarus arasındaki ticaret hacmi son iki yılda ciddi bir ivme göstermiş ve 2006 yılında 110 milyon dolar olarak gerçekleşirken, bu rakam 2008 yılı sonu  itibariyle ise 266 milyon dolara yükselmiştir. Belarus’taki doğrudan Türk yatırımlarının tutarı ise 20 milyon dolardır.

Belarus, gerek coğrafi konumu, gerekse sahip olduğu kaliteli işgücü gibi diğer avantajları ile büyük bir potansiyele sahiptir. Mayıs 2004 itibariyle Belarus, AB’ye komşu olmuş ve bir nevi AB ile başta Rusya Federasyonu (RF) olmak üzere eski Sovyet Cumhuriyetleri arasında bir köprü haline gelmiştir. RF ile Serbest Ticaret Anlaşması vardır. Bu açıdan bakıldığında Belarus’un Türk girişimcilere sunabileceği bir çok imkan olduğu görülecektir.

Türk-Belarus İş Konseyi’nin ilişikteki program uyarınca 6 Ekim 2009, Salı günü 14 – 19:00 saatleri arasında TOBB Plaza Konferans Salonunda Belarus Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Sayın Valeriy Kobyakov’un ve T.C. Başbakan Yardımcısı Sayın Ali Babacan’ın katılımlarıyla düzenlenmesi planlanan Türk-Belarus İş Konseyi 13. Ortak Toplantısının iki ülke arasında ilişkilerin gelişmesine yeni bir ivme kazandıracağı düşünülmektedir.

Söz konusu toplantıya katılmak üzere karşı kanat kuruluşu olan Belarus Ticaret ve Sanayi Odası organizasyonunda Belarus’tan gelecek olan heyet üyelerinin faaliyet ve ilgi alanlarını içeren liste ise katılım teyidi veren firmalarımıza bilahare bildirilecektir.

Toplantıda Türkçe - Rusça simültane tercüme, ikili görüşmelerde ise konsekütif tercüme yapılacaktır. Toplantıya katılım ücretsizdir.

Türk - Belarus İş Konseyi 13. Ortak Toplantısına katılmak isteyen üyelerimiz katılımcı formunu doldurarak en geç 2 Ekim 2009 Cuma günü mesai saati bitimine kadar DEİK’e ( Adem Kula İK Koordinatör Yrd. E-posta:akula@deik.org.tr, Faks: 0212 270 37 84, Tel: 339 50 83) iletmesini rica ederim.

Konu ile ilgili program ve katılım formunu odamızdan temin edebilirsiniz.

Yüksel KART

ARGE ve Uluslararası İlişkiler