* Türk-Belçika İş Forumu Hakkında - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* Türk-Belçika İş Forumu Hakkında

Sayın Üyemiz,

DEIK-TOBB işbirliğiyle, Belçika Veliaht Prensi ve Brabant Dükü Prens Philippe ve beraberindeki geniş işadamları heyetinin Türkiye ziyareti vesilesiyle, 17 Ekim 2012 tarihinde İstanbul Swissotel’de Ekonomi Bakanı Sayın Zafer Çağlayan ve TOBB/DEİK Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımlarıyla “Türk-Belçika İş Forumu” düzenlenecektir.

Türk-Belçika İş Forumu’na, inşaat/altyapı, lojistik, enerji (yenilenebilir), çevre teknolojileri, finans,
telekomünikasyon ve kimya sektörleri başta olmak üzere çeşitli sektörlerden 200’ü aşkın Belçikalı firma temsilcisi katılacaktır. Belçikalı işadamları heyeti listesi ekte dikkatinize sunulmaktadır.

Belçika enerji verimliliği, düşük karbon salınımı ve yenilenebilir enerji kullanı
m alanlarında öncü teknolojilere ve en iyi uygulamalara sahiptir. Dünyada eko-teknoloji sanayi ihracatında ilk beş ülke içinde, temiz enerji teknolojileri ihracatında 8. sırada, rüzgar türbinlerinde ise 5. sırada yer almaktadır. Belçika ayrıca, Avrupa’nın merkezindeki coğrafi konumu ve gelişmiş ulaşım ağı ile bölgenin önemli bir lojistik merkezi konumundadır.

Forum kapsamında lojistik sektöründe işbirliği olanakları; yapı sanayinde ekolojik yaklaşım, sürdürülebilir yapılaşma ve yeşil teknolojilerin kullanımı ile bu sektörde her iki ülke ve 3. pazarlarda işbirliği fırsatları atölye çalışmalarında ele alınacaktır. Arzu eden üyelerimiz ise sektörel seminer ile eş zamanlı gerçekleşecek Belçikalı firmalarla ikili görüşmelere katılabileceklerdir.

Söz konusu toplantı için katılım teyitlerinin ekteki form aracılığıyla en geç 15 Ekim 2012 mesai bitimine kadar DEİK’e (Ayşe Aygül, e-mail:
abstaj@deik.org.tr; Tel: (212) 339 50 81) iletilmesini rica ederiz.