* Türk-Danimarka İş Konseyi Toplantısı - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* Türk-Danimarka İş Konseyi Toplantısı

Sayın Üyemiz,

Danimarka’nın önde gelen firma temsilcilerinden oluşan işadamları heyetinin Türk firmalarla ticaret ve yatırım alanlarında işbirliklerini geliştirmek amacıyla 1-2 Mart 2012 tarihlerinde ülkemizi ziyaret edecektir. Söz konusu ziyaret çerçevesinde Türk-Danimarka İş Konseyi tarafından Danimarka Sanayiciler Konfederasyonu işbirliğiyle 1 Mart 2012 Perşembe günü saat 13.00’da Point Hotel / Barbaros’ta Türk-Danimarka İş Konseyi Toplantısı ve İkili Firma Görüşmeleri gerçekleştirilecektir. İşadamları heyetine Danimarka Ticaret ve Yatırım Bakanı Pia Olsen Dyhr’ın başkanlık edecek olup, anılan Toplantı kapsamında söz alarak her iki ülke iş dünyası temsilcilerine hitapta bulunacaktır.

Dünyadaki rüzgâr tribünlerinin %40’ının üreticisi ve önde gelen eczacılık ürünleri ihracatçısı olmasının yanı sıra Avrupa’da enerji verimliliğinde ilk sırada yer alan Danimarka ile ikili ticaretimizin son yılda büyük bir ivme kaydetmiş olup, Danimarka’dan Türkiye’ye gerçekleşen doğrudan yabancı yatırımlarda da son dönemde sürekli bir artış gözlenmektedir. Türk firmaları açısından Danimarka firmaları ile başta bilişim, yenilenebilir enerji, denizcilik, inşaat/altyapı, gıda ve tekstil sanayi olmak üzere pek çok alanda işbirliği imkânları mevcuttur. Türk –Danimarka İş Konseyi Toplantı Programı aşağıda bilgilerinize sunulmakta olup, Danimarkalı işadamları heyet listesi 11 Şubat 2012 tarihi itibariyle DEİK web sitesinde yer alacaktır.

Söz konusu toplantıya katılmak isteyen firmaların ilişikteki formu doldurarak katılım teyitlerini en geç 24 Şubat Cuma mesai bitimine kadar DEİK’e (Dilek Tuna; dtuna@deik.org.tr faks: 0212 339 5065) iletmeleri gerekmektedir.