* TÜRK EXİMBANK AYB KREDİSİ - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* TÜRK EXİMBANK AYB KREDİSİ

Avrupa Yatırım Bankası (AYB) tarafından, Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş. (Türk Eximbank)`ne imalat sanayi, turizm, lojistik sektörlerinde işletmelerin, ihracata ve döviz kazandırıcı hizmetlere yönelik olarak yurt içinde gerçekleştirecekleri yeni yatırım, tevsi ve modernizasyon projelerinin finansmanı amacıyla bir kredi açılmıştır.

Sözkonusu kredi, Türk Eximbank tarafından doğrudan kullandırılacak ve aracı bankalar vasıtasıyla alt-kredi şeklinde de kullanım imkanı bulunacaktır. İşleme aracılık etmek üzere bugüne kadar Alternatifbank ile anlaşmaya varılmış olup, diğer ticari bankalarla görüşmelerin devam ettiği bildirilmiştir.

Krediden, AYB ile üzerinde mutabakata varıldığı şekilde KOBİ olarak tanımlanan, bilançosundaki net sabit aktifleri proje öncesinde 75 milyon Avro`yu aşmayan ve 500`den az çalışanı olan, Türkiye`de yerleşik firmaların yararlanabileceği ifade edilmiştir.

Türk Eximbank tarafından doğrudan kullandırılacak kredinin şartları, kullanım kuralları ve takip usullerini düzenleyen Uygulama Esasları yürürlüğe girmiş ve Türk Eximbank`ın web sayfasında (http://www.eximbank.gov.tr) yayınlanmıştır.