* Türk Eximbank reeskont Kredisi Hakkında - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* Türk Eximbank reeskont Kredisi Hakkında

Sayın Üyemiz,

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın, “İhracat Reeskont Kredisi Uygulama Talimatı” Genelgesi ile Türk Eximbank’a tanınan 4 milyar ABD Doları tutarındaki Reeskont limitinin 5 milyar ABD dolan tutarına yükseltmiştir.

Bu çerçevede, Reeskont Kredisinin, firmalarımızın finansman ihtiyaçlarının daha etkin bir şekilde karşılanmasını teminen, firma bazında kullandırılacak kredi limitlerinin, Dış Ticaret Sermaye Şirketleri için 90 milyon ABD Dolan, diğer firmalar için 50 milyon ABD Dolan olarak yeniden düzenlenmiştir.

Yeni düzenlemelerin 15.05.2012 (dahil) tarihinden itibaren geçerli olacağı, kredi başvurularının Türk Eximbank Genel Müdürlüğü ile İstanbul ve İzmir Şubelerine yapılması gerekmektedir.