* Türk İnşaat Sektörü ve Kamu İhalelerinde Uluslararası Rekabet Anketi - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* Türk İnşaat Sektörü ve Kamu İhalelerinde Uluslararası Rekabet Anketi

Değerli Üyemiz,

Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) çoklu anlaşmalarından Kamu Alımları Anlaşması'nın (KAA) hem mal, hem hizmet ticareti boyutu bulunduğu belirtilerek, söz konusu anlaşma kapsamında diğer sektörlere kıyasla müteahhitlik ve teknik müşavirlik hizmetlerine ayrıca önem verildiği ifade edilmiştir. Bu nedenle, KAA'nın anlaşma kapsamına alman müteahhitlik hizmetlerinin hangi alt sektörlerden oluştuğunu listeleyen özel bir ek bölümün hazırlanması öngörülmüştür.

Ülkemizin KAA'ya üye olması hususunda müteahhitlik ve teknik müşavirlik hizmetleri sektöründe faaliyet gösteren ilgili tüm paydaşların görüş ve önerilerinin sistematik ve detaylı bir analizini yapabilmek amacı ile anket çalışması hazırlandığı ve bu anketin ilgili tüm paydaşlara ulaştırılması gereği vurgulanmaktadır.

İhtiyaç, duyulması halinde anlaşma hakkındaki detaylı bilgiye DTÖ'nün resmi internet adresinden (http://www.wto.org/english/tratop_e/gproc_e/gproc_e.htm) ulaşılabilecektir.

Konunun önemine istinaden elektronik ortamda https://tr.surveymonkey.com/s/S77BBHJ adresinde yer alan: "Türk inşaat Sektörü ve Kamu ihalelerinde Uluslararası Rekabet Anketi"'nin ilgili üyelerimiz tarafından en geç 30 Kasım 2014 tarihine kadar eksiksiz olarak doldurulması talep edilmektedir.