* Türk-Japon İş Konseyi Toplantısı - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* Türk-Japon İş Konseyi Toplantısı

Türk - Japon İş Konseyi tarafından, TOBB/DEİK Başkanı Sn. M. Rıfat Hisarcıklıoğlu`nun başkanlığında, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile 27-29 Ekim 2009 tarihleri arasında çeşitli temaslarda bulunmak üzere Japonya’nın başkenti Tokyo’ya bir ziyaret gerçekleştirecektir. Ziyaret sırasında 17. Ortak Toplantısı DEİK/Türk - Japon İş Konseyi ve Keidanren işbirliği ile 28 Ekim tarihinde düzenlenecektir. Söz konusu toplantıya Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ertuğrul Günay’ın da katılımları beklenmektedir.

Halen dünyanın ikinci büyük, Asya Pasifik Bölgesi’nin ise en büyük ekonomisine sahip olan Japonya ile Türkiye arasındaki ticaret hacmi 2008 yılında 4,4 milyar dolar olmakla birlikte bu değerin %92’sini Japonya’dan ithal edilen ürünler oluşturmaktadır. Yatırım rakamları göz önünde bulundurulduğunda ise Türkiye’deki Japon yatırımlarının toplam tutarı yaklaşık 3,5 milyar dolar olup; karşılıklı sahip olduğumuz potansiyelin çok altındadır.

DEİK çatısı altında kurulan ilk iş konseylerinden biri olan Türk - Japon İş Konseyi kuruluşundan bu yana Türk - Japon ikili ilişkilerinde sayısız ortaklık ve işbirliklerinin kurulmasına vesile olmakta ve gerçekleştirdiği faaliyetler ve bünyesinde kurulan alt komitelerin çalışmalarıyla, Türkiye ve Japonya arasındaki ekonomik ilişkilerde görülen tek yönlü zayıf trafiği, çift yönlü güçlü bir trafiğe çevirmek hedefiyle çalışmaktadır. Her yıl Türk ve Japon iş çevrelerinin biraraya geldiği, iki ülkenin ekonomik ilişkilerinin yanı sıra sektörel bazda işbirliği fırsatlarının değerlendirildiği, sorunların görüşülerek, çözüm önerilerinin getirildiği Türk - Japon İş Konseyi Ortak Toplantıları, karşılıklı ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi ve bu doğrultuda ortak politikalar oluşturulması açısından özel bir önem taşımaktadır. 28 Ekim 2009 tarihinde Tokyo’da gerçekleştirilecek olan 17. Ortak Toplantı’nın, 2010 yılında çeşitli etkinliklerle kutlanacak olan ‘Türkiye’de Japonya Yılı’ öncesinde, Türkiye’deki potansiyelin Japon firmalara aktarılması, Japon firmaların beklentilerinin anlaşılması ve ikili ekonomik ve ticari ilişkilerimize ivme kazandırması çerçevesinde ayrıca önem arz etmektedir.

28 Ekim 2009 tarihinde Tokyo’da gerçekleştirilecek olan Türk-Japon İş Konseyi 17. Ortak Toplantısı’nın ardından Vietnam Ticaret ve Sanayi Odası başta olmak üzere bir dizi temaslarda bulunmak üzere Vietnam’ın Hanoi şehrine bir ziyaret gerçekleştirilecektir. İsteyen katılımcılarımızın Tokyo’da gerçekleştirilecek toplantının ardından Hanoi’deki temaslara katılmaları da mümkün olabilecektir.

Katılımcıların giderleri kendi kurumlarınca ödenecek olup, konaklama, uçak bileti, toplantı, tercüme hizmetleri, ulaşım, yemek ve diğer gerekli masrafların karşılanmasını teminen tespit edilecek katılım ücretine mahsuben, katılımcıların avans olarak, 18 Eylül 2009 tarihi mesai bitimine  kadar, DEİK’in (Hesap Adı: Asya-Pasifik İş Konseyi)  İş Bankası Beyoğlu Şubesi (Şube Kodu:1011) 3314726 nolu Euro hesabına 700 Euro yatırmaları gerekmektedir. Paket program ücreti bilahare belirlenecek olup, avans olarak ödenen miktar düşülerek, ödenecek bakiye miktar tarafınıza ayrıca bildirilecektir. Ziyaret kontenjanı kısıtlı olup, başvuru sırası dikkate alınacaktır.
Ziyarete katılmak isteyen firmaların katılım formu doldurarak 18 Eylül 2009 Cuma gününe kadar DEİK’e iletmeleri (Faks: 212. 270 35 92 veya asyapasifik@deik.org.tr) gerekmektedir.

Konu ile ilgili program ve katılım formunu odamızdan temin edebilirsiniz.

Yüksel KART

ARGE ve Uluslararası İlişkiler