* Türk Lirası Simgesi - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* Türk Lirası Simgesi

Bilindiği üzere, Türk lirasını ülkemizde ve dünyada anlaşılabilir, özgün, estetik, elle yazımı kolay ve akılda kalıcı şekilde temsil edebilecek bir simge belirlenmiş ve Türk lirası simgesi, 1 Mart 2012 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasınca düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyuna duyurulmuştu.

TL simgesinin karakter kodlama tablolarına dahil edilmesi, işletim sistemlerince yapılacak yazılım güncellemelerinde yer alması ve farklı yazı tiplerine eklenmesi için ilgili uluslararası organizasyonlar nezdinde gerekli girişimler Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasının koordinasyonunda gerçekleştirilmiştir. Paramıza kazandırılan itibarın perçinlenmesi ve dünyada bilinirliğinin artırılması açısından önem taşıyan Türk lirası simgesinin tanıtılmasını, kullanımının yaygınlaştırılmasını ve simgenin kullanımı hakkında vatandaşlarımızın en doğru ve etkin şekilde bilgilendirilmesinin sağlanmasını teminen www.tcmb.gov.tr internet sitesinde TL Simgesi" sayfası yayımlanmıştır. İlgili üyelerimiz Türk Lirası simgesini anılan adresten temin edebilirler.