* Türk – Macar İş Forumu Hk. - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* Türk – Macar İş Forumu Hk.

Sayın Üyemiz,

Türk-Macar Karma Ekonomik Komisyon (KEK) Toplantısı vesilesiyle T.C. Sağlık Bakanı ve Türk- Macar KEK Eş-Başkam Sn. Recep Akdağ'ın 23-24 Ocak 2013 tarihlerinde Macaristan'a resmi bir ziyareti gerçekleşecektir. Anılan ziyaret kapsamında, T.C. Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda DEÎK/Türk-Macar İş Konseyi tarafından Türkiye'den işadamları heyeti organizasyonu ve 23 Ocak 2013 Çarşamba günü Budapeşte'de HITA- Macaristan Yatırım ve Ticaret Ajansı ev sahipliğinde "Türk-Macar İş Forumu" düzenlenmesi planlanmaktadır. İş Forumu'na Macar iş dünyası ve Macaristan'da yerleşik Türk işadamlarından geniş katılım söz konusudur.

Macaristan ile ticaret hacmimiz son yıllarda hızla artarak geçtiğimiz yılın sonu itibariyle 2 milyar dolara yaklaşmıştır. Macaristan ile ticaretimizin %90'mı sanayi ürünleri oluşturmakta olup makine ve aksamları, elektronik ekipmanı, motorlu taşıtlar önde gelen ürünler arasında yer almaktadır. Orta Avrupa'da bölgesel bir merkez konumunda bulunan Macaristan, Almanya gibi ikili ticaretimizin yüksek olduğu büyük pazarlara yakınlığı ile öne çıkmaktadır. T.C. Budapeşte Ticaret Müşavirliği tarafından iletilen Macaristan'daki proje ve yatırım fırsatlarını içeren bilgi notu ekte bilgilerinize sunulmaktadır.

Söz konusu ziyarete katılmak isteyen üyelerimizin ekte yer alan katılım formunu eksiksiz doldurup ön avans ödeme dekontuyla birlikte 16 Ocak 2013 Çarşamba günü mesai bitimine kadar DEİK'e (Dilek Tuna; dtuna@,deik.org.tr. Tel: 0212 339 5036; Faks: 0212 339 5065) iletmeleri gerekmektedir.

Katılım Formu&Program
Yatırım ve Proje Bilgi Notu