* Türkiye - Körfez İşbirliği Konseyi 2. İş ve Yatırım Forumu Hk. - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* Türkiye - Körfez İşbirliği Konseyi 2. İş ve Yatırım Forumu Hk.

Değerli Üyemiz,

Türkiye ve Körfez ülkeleri arsındaki mevcut ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla, TOBB, Körfez İşbirliği Konseyi Odaları Federasyonu (FGCCC) İLE 7 Nisan 2011 tarihinde İşbirliği Anlaşması ve anlaşmayı takiben, 21 Mayıs 2011 tarihinde bir Eylem Planı imzalanmıştır.

FGCCC, Körfez ülkeleri arasında ticari ve ekonomik işbirliği geliştirmek, Üye Odalar arasında koordinasyon sağlamak, bilgi alışverişini temin etmek ve çeşitli sektörlerde somut işbirliği yaratmak amacıyla, 1979 yılında kurulmuş, kar amacı gütmeyen ekonomik kapsamlı bir kuruluştur. Kuruluş, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Bahreyn, Oman ve Kuveyt olmak üzere altı Körfez ülkesinin Ticaret ve Sanayi Odaları/Birlik/Federasyonlarından oluşmaktadır.

Türkiye - KİK 2. İş ve Yatırım Forumu, TOBB, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), FGCCC, Bahreyn Ticaret ve Sanayi Odası (BCCI) ve KİK işbirliğinde,Bahreyn Başbakanı Şeyh Khalifa bin Salman Al Khalifa'nın katılımı ve himayesinde 9 - 10 Haziran 2014 tarihlerinde, Bahreyn'de düzenlenecektir.

Forum'a Bahreyn Başbakanı, KİK Genel Sekreteri, Türkiye ve KİK ülkeleri Bakanları, Körfez Ülkeleri Oda Başkanları, Türkiye ve KİK ülkeleri İş Konseyi Başkanları, Bahreyn, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Katar ve Oman iş ve finans çevrelerinden yaklaşık 500 kişilik geniş katılım beklenen Forum'a, Türkiye'den muhtelif sektörlerden oluşan özel sektör heyeti ile iştirak edilmesi öngörülmektedir.

Forum kapsamında, altyapı, mega projeler, teknik müşavirlik, yenilenebilir enerji, petrol ve gaz sektörü, eğitim, lojistik, sağlık turizmi ve savunma sanayi başta olmak üzere, firmalar arasında ikili görüşmeler gerçekleştirilecektir.

Ziyarete katılmak isteyen firma temsilcilerinin konaklama, uçak, transferler, yemek vb. organizasyon giderlerini karşılamak üzere DEİK - T. İş Bankası Beyoğlu Şubesi (Şube Kodu:1011, Swift: ISBKTRISXXX) TR51 0006 4000 0021 0113 3146 80 numaralı Avro hesabına 1000, - (Bin) Avro ön avans bedeli ödemeleri gerekmektedir. Katılım bedelinin kesinleşmesini takiben, bakiye tutar ziyaret öncesinde katılımcılardan tahsil edilecektir.

Ziyarete katılmak isteyen firma temsilcilerinin www.tobb.org.tr web sitesinin sağ panelinde bulunan 'Hizmetler' başlığı altındaki 'Uluslararası İş İmkanları/Yurtdışı Etkinlikler' bölümünde yer alan 'Türkiye - KİK 2. İş ve Yatırım Forumu Katılım Formu'na yüksek çözünürlüklü ve jpeg formatında bir resim ekleyip, eksiksiz doldurarak, pasaportun resimli kısmı ve avans bedelinin ödendiğini gösteren, katılımcının isminin ve Bahreyn ziyareti ibaresinin de kayıtlı olduğu ödeme dekontu ile birlikte en geç 20 Mayıs 2014 Salı günü mesai saati bitimine kadar Bahreyn@tobb.org.tr adresine iletmeleri gerekmektedir.

Başvuru formunda katılımcıların sıkça kullandıkları şahsi e-posta adreslerini kullanmaları yararlarına olacaktır.

Katılımcıların ziyarete katılmaktan vazgeçmeleri halinde, en geç 29 Mayıs 2014 Perşembe günü mesai bitimine kadar TOBB'a yazılı olarak bildirmeleri yoluyla avans olarak yapılan ödeme iade edilebilecektir. Söz konusu Forum'un taslak programı ekte yer almaktadır.

Taslak Program