* Türkiye-Libya Mutabakat Zaptı Hk. [TOBB] - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* Türkiye-Libya Mutabakat Zaptı Hk. [TOBB]

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) aldığımız bir yazıda, Tarım ve Köyişleri Bakanımızın resmi ve özel sektör temsilcilerinden oluşan bir heyetle 27–29 Aralık 2010 tarihleri arasında Trablus’a bir ziyaret gerçekleştirdiği belirtilmektedir. Bu ziyaret kapsamında Bakanımız ve Libya Tarım Bakanı arasında yapılan görüşmede, Türkiye ile Libya arasında tarım ve tarımsal yatırım alanlarındaki ortak işbirliği bağlarını güçlendirmek için, özellikle Türk özel sektörünün Libyalı muhataplarıyla ortak tarımsal yatırımlar yapılması ve özel sektörün teşviki için işbirliklerine gidilmesi yönünde mutabakata vardıkları bildirilmiştir.

Tarımsal yatırımların teşviki, gıda işleme sanayi, ortak tarımsal üretim, tohumculuk, balıkçılık, hayvan yetiştiriciliği, seracılık, kesme çiçekçilik, fidan üretimi ve ortak araştırmalar konusunda işbirliği üzerinde durulduğu belirtilerek, ortak yatırımların yapılabileceği ifade edilmiştir. Libya tarafının Büyük İnsan Yapımı Nehir (Great Men Made River) Projesi kapsamında, 160 000 hektar alanın sulamaya açılacağı ve bu alanda Türk müteşebbislerince yatırım yapılması için tarım alanı ve sulama imkânı sağlayabileceği bildirilmiştir.

BİLGİ:
İrem AHİ